Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Rekonstruiran društveni dom u naselju Goričko

U drugoj polovici prošle godine Općina Koprivnički Ivanec uspješno je provela projekt “Rekonstrukcija društvenog doma u naselju Goričko”.

– Rekonstrukcija društvenog doma obuhvaćala je radove na rušenju i demontaži, zidarske, gips-kartonske, keramičarske, stolarske i soboslikarsko-ličilačke radove, radove na elektroinstalacijama i hidrotehničkim instalacijama, te limarske radove – poručili su iz Općine i dodali da je radove izvodila tvrtka “Švenda Građenje d.o.o.” iz Koprivnice.

Kazali su da je ukupna vrijednost radova nešto veća od 214.000 kuna s PDV-om.

– Stručni nadzor obavljao je Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Igor Kolar iz Koprivnice, a ukupna vrijednost usluge stručnog nadzora iznosila je gotovo 3.500 kuna – istaknuli su.

Napomenuli su da je projekt sufinanciran putem mjere 19 “Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., podtočke 5.2. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, te povezanu infrastrukturu” koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar Podmjere 19.2. “Provedba operacija unutar CLLD strategije”.

– Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, putem navedenog je natječaja Općini Koprivnički Ivanec za sufinanciranje predmetnog projekta odobrila iznos od 139.560 kuna, dok je ostatak sredstava podmiren iz vlastitih sredstava – zaključuju u Općini.

zatvori