Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Proširenje javne rasvjete u Novigradu Podravskom

Napokon je riješen problem postavljanja javne rasvjete ispred kuće domaćinstva Murtezani koja se nalazi uz novoasfaltiranu cestu između naselja Vlaislav i naselja Borovljani, poručili su iz Općine Novigrad Podravski.

– U početku je izgledalo da na potezu od više od pola kilometra nema takozvane pete žice preko koje se napaja javna rasvjeta. Ipak smo ju pronašli u četvrtom pokušaju, nakon dvogodišnje potrage, na zadnjem betonskom stupu na koji smo već prije postavili lampu. Kabl s petom žicom dovučen je do drvene bandere prema cesti Vlaislav – Borovljani. Električarskih “kandži” za penjanje na banderu više nema – rekao je načelnik Općine Zdravko Brljek.

Dodao je da je bandera udaljena od svih puteva i kamion s košarom joj ne može prići i podignuti žicu.

– Još dvije lampe svijetle gdje prije nije bilo javne rasvjete: jedna uz zgradu izdvojenu od naselja Vlaislav i jedna pored zavoja novoasfaltirane ceste Vlaislav – Borovljani. Iako smo na banderu uz mrtvačnicu na groblju Sv. Klara postavili lampu, a ispred spomenika braniteljima svijetli reflektor, potez od ulice Blaža Mađera do groblja je bio prilično mračan. U sklopu postavljanja lampi gdje ih prije nije bilo, na tom dijelu je postavljena lampa sa širim rasponom svjetlosti – objasnio je načelnik.

zatvori