Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Potpisan ugovor kojim se Centru za socijalnu skrb daje na korištenje zgrada na prostoru kampusa

Grad Koprivnica, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac i Centar za socijalnu skrb Koprivnica potpisali su ugovor kojim se Centru za socijalnu skrb na korištenje daje zgrada na prostoru kampusa.

Zgrada se daje u cilju realizacije projekta “Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije” koji je vrijedan 5,5 milijuna kuna.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je da u Gradskoj upravi imaju ekipu koja si svakodnevno daje truda osmisliti neke nove projekte i pokrenuti daljnji razvoj u svojoj svakodnevnoj djelatnosti pa i u infrastrukturnoj pokrivenosti.

– Ovaj projekt još je jedan korak u tom smjeru. S jedne strane nam je izuzetno drago da ponovno pojačavamo infrastrukturu i sam kapacitet koji će imati naš Centar. Vidi se jedan početni obris svega što smo zamislili u našem kampusu – kazao je te dodao da jako puno znači što imaju partnere na daljnjem razvoju ovoga dobrog prostora.

Više o samom projektu rekao je Danijel Rušak, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

– Podružnica obiteljskog centra usluge će pružati u zgradi bivše vojarne broj 14 u kojoj će biti infrastrukturno smješteno 16 jedinica. Tamo će biti smješteni svi moderni sanitarni čvorovi posebno za osobe s invaliditetom i za zaposlenike, uredi za stručni rad s korisnicima, grupni rad, soba za nadzor, susret i druženje između roditelja i djece – istaknuo je Rušak.

Dodao je da će ovaj projekt pomoći prevenciji institucionalizacije, razvoju mreže izvaninstitucionalnih usluga za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi.

S provedbom aktivnosti započeli su 1. studenog, a u ponedjeljak će biti otvorene ponude za izradu projektno tehničke dokumentacije.

Nataša Tetec, predsjednica Uprave Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac, kazala je da im je cilj daljnji razvoj i obnova kompleksa kampusa, odnosno stvoriti jedan centralni prostor sveučilišnog, javnog i poduzetničkog života u Koprivnici.

– Ovaj projekt jedan je od niza projekata u ciklusu investiranja koji je započeo prije nekoliko godina, a radi se oko 40 milijuna kuna uloženih investicija – napomenula je.

Silvija Čavić, predstojnica podružnice Obiteljskog centra, rekla je da centar bude savjetovalište za sve neovisno o samim programima koji se previđaju provoditi.

– Obiteljsko centar mjesto je na kojem se može obratiti bilo tko ako se osjeća teško u nekoj situaciji ili želi neku promjenu ili u bilo kojoj situaciji traži neku riječ podrške. Zasad radimo isključivo individualno savjetovanje, grupni rad trenutno nije moguće provoditi zbog epidemioloških mjera. Od sredine srpnja funkcioniramo na taj način, a trenutno su zaposlene tri osobe – istaknula je.

Dodala je da žele nastaviti s radom i unaprijediti ga. Do sada su radili u malom prostoru tako da će im ova zgrada omogućiti da rade kako treba.

zatvori