Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Podravkašice unatoč boljoj igri izgubile od igračica domaće CSKA Moskve

Podravka Vegeta izgubila je u gostima od CSKA Moskve u sklopu Delo EHF Lige prvakinja, konačan rezultat bio je 30:26.

Utakmica se igrala danas u Moskvi, a ovo je prva od dviju utakmica koje će koprivničke rukometašice odigrati u dva dana, poručili su iz kluba.

Podravkašice su u napetoj utakmici izgubile u zadnjih sedam minuta susreta u kojem su bile dominantnija ekipa na terenu kroz cijelu utakmicu.

– Koprivničke su rukometašice hrabro krenule u utakmicu. S dobro postavljenom obranom, ali u prvim minutama uspio se domaćin malo odvojiti. U sedmoj minuti Ruskinje su na 6:3. Nastavila je koprivnička ekipa smirenim ritmom i dalje kroz utakmicu, strpljivo do jedanaeste minute kada je Dumanska obranila ključnu loptu, a Mugoša sjajno poentirala za samo gol zaostatka. Dolaze Saračevićeve odabranice i do izjednačenja i to u 20. minuti – naglasili su u klubu.

Dodali su da je koprivnička ekipa svoju smirenost održala do kraja poluvremena, kada je u zadnjoj sekundi Mugoša sjajno poentirala za 18:16.

– U petoj minuti drugog poluvremena Podravka Vegeta ponovno dolazi do izjednačenja, rezultat je 19:19. Franušić pogađa za vodstvo Podravke u 37. minuti, a razlog je to za uzbunu u redovima ruskih protivnica pa su iskoristili svoju minutu odmora. Napeto je i u nastavku utakmice dosta jurišanja i izgubljenih lopti. Lijepo se je probila Franušić kroz rusku obranu, ali nije uspjela iz nezgodne pozicije odvesti ekipu na plus dva – poručili su iz kluba.

Dobra realizacija u nastavku drži Koprivničanke u utrci za pobjedu koju toliko priželjkuju nakon dugo vremena.

– Na vratima je Ećimović, 44. je minuta i Carlos izvana zabija za novo vodstvo 23:22. Može se reći kako su u drugom poluvremenu ritam nametnule Podravkašice pa je domaća ekipa kontinuirano sustizala rezultat. Na sredini poluvremena domaća ekipa ima napad za vodstvo, no nisu ga uspjele iskoristiti. Podravka nakon toga ne zabija taj bitan pogodak i CSKA je u vodstvu, prvi puta od početka drugog poluvremena. Uspijevaju se odvojiti na plus dva, no Lamprini zabija nakon isključenja Carlos i Podravka Vegeta ponovno puše za vrat protivnicama – naglasili su.

Milosavljević nesretno s bijele crte ne uspijeva zabiti i izmiče izjednačenje uz raspoloženu vratarku ruskih protivnica, koja ih je u drugom dijelu drugog poluvremena i vratila u borbu za pobjedu.

Čvrsto i borbeno i u zadnjim minutama susreta, kada se domaća ekipa ponovno odvojila na dva gola razlike, a ozlijeđena Carlos ne uspijeva smanjiti zaostatak minutu i pol prije kraja i Moskva je na plus tri. Podravku ostavljaju bez pogotka i poentiraju za vodstvo 30:26, ujedno i najveće u cijeloj utakmici.

Dodajmo da sutra u 17 sati je rasporedu još jedan susret s ruskom ekipom.

-Vjerujemo da će cure ponovno dati sve od sebe, a u današnjem su susretu pokazale karakter, borbenost i spremnost na dobar timski posao. Možda baš sutra uspiju doći do pobjede koju nakon tri tijesne utakmice zaredom uistinu i zaslužuju. Gledati ih i bodriti možete na drugom programu Arena Sport televizije- poručili su iz kluba.

 

zatvori