Izvor: GDCK Koprivnica
U volonterskim akcijama prikupljanja i podjele paketa potrebitim umirovljenicima sudjelovat će najmanje 40 umirovljenika-volontera tijekom tri godine provođenja projekta “Volonter penzioner”, istaknuli su to u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.

Inače, u sklopu tog projekta Crveni križ je razvio u suradnji s Gradom Koprivnica program “Umirovljenici za umirovljenike”.

Iz Crvenog križa su poručili da program uključuje umirovljenike u aktivnosti Socijalne samoposluge. Pomažu jedni drugima kako bi umirovljenici-volonteri prikupljali donacije, a umirovljenici koji su u socijalnoj potrebi dobivali pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

– Mjesečno će biti pozvano 20 do 30 umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi te će u Socijalnoj samoposluzi za njih biti pripremljeni paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Tako će uz oko 120 korisnika koji redovito dolaze u Socijalnu samoposlugu, pakete dobivati dodatni broj umirovljenika i starijih osoba – poručili su.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Grad Koprivnica utvrdili su da na području Koprivnice ima umirovljenika koji žive sami, imaju mala primanja i ne mogu namirivati sve svoje potrebe. Stoga su razradili kriterije prema kojima će umirovljenici i starije osobe dobivati pomoć koja im je potrebna u svakodnevnom životu.