Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: OSNOVAN DEMOKRATSKI HSS Potpredsjednik Švegović: Ovo je prilika za novi početak

Koprivnički Ivanec danas je bio mjesto rođenja nove političke stranke pod nazivom Demokratski HSS koji su osnovala 123 pojedinca.

Za predsjednika stranke izabran je 34-godišnji Mateo Ivanac, koji je istaknuo da je bio ponosan član HSS-a 16 godina.

– Mladog čovjeka u Hrvatskoj može zadržati jedino njegov prosperitet. Na tome moramo raditi, moramo osmisliti političke okvire kako bi mladi čovjek imao prosperitet te kako bi ostao u zemlji – kazao je Ivanac.

Naglasio je da je središnja točka stranke nauk braće Radić. Dodao je da čovjek ne može odustati od svojih uvjerenja i ideala te da se zato danas osnovala nova stranka.

– Pokušat ćemo ponovno u Hrvatsku vratiti vrijednosti zajedništva, čovječnosti i očuvanja sela, što su vrijednosti koje baštini nauk braće Radić. HSS nije samo politička stranka, već je to način života. Ako pojedinac i vodstvo HSS-a nemaju te vrijednosti u sebi onda to nije HSS. Zbog toga smo se mi morali okupiti tamo gdje vrijede autentične vrijednosti, a to je upravo Demokratski HSS- kazao je predsjednik novoosnovane stranke.

Dodao je da trenutno imaju osam županijskih organizacija te da imaju različiti broj načelnika u tim organizacijama, a koji će izaći i na izbore.

Jedan od potpredsjednika novoosnovane stranke je i Mario Švegović, načelnik Općine Koprivnički Ivanec te domaćin osnivačke skupštine.

– Sastali smo se svi istomišljenici koji želimo i dalje provoditi nauk braće Radić. Prisutni pojedinci, nezadovoljni su vodstvom stranke iz koje su bili izbačeni, opomenuti, suspendirani ili na bilo koji drugi način ponižavani. Ovo je jedinstvena prilika da počnemo iznova. Na osnivačkoj su skupštini bili su prisutni ljudi iz cijele Hrvatske –zaključio je Švegović.

zatvori