Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO Mještani Koprivničkih Bregi organizirali brojne akcije za stradale, Hudić: Veliko srce pokazat ćemo i u budućnosti

U Koprivničkim Bregima neposredno nakon teškog i razornog potresa koji je pogodio područje Banije, a posebno Petrinju, Glinu i okolna sela, organizirano je niz aktivnosti za pomoć mještanima pogođenih područja.

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić poručio je kako su se u humanitarne akcije priključili mještani općine, DVD Koprivnički Bregi, DVD Glogovac, općinski Crveni križ, poduzetnici, OPG-ovi i Općina. Svi su oni osigurali pomoć ljudima na područjima koja su najviše stradala i kojima su srušeni domovi ili su postali neupotrebljivi za stanovanje.

– Firma “Škoda-lim” je uz pomoć mještana i članova DVD-a Koprivnički Bregi i Glogovac sanirala krovišta na kućama u Hrastovici kod Petrinje, čime je omogućeno ljudima koji su spavali u vozilima i šatorima da ponovno uđu u svoje domove. Tom prilikom je DVD-u Hrastovica uručena i novčana donacija od 10.000 kuna koju su prikupili članovi DVD-a Koprivnički Bregi i Glogovac – kazao je načelnik.

Dodao je da su općinski Crveni križ, općinski Stožer civilne zaštite i Općina Koprivnički Bregi u Vatrogasnom domu u Koprivničkim Bregima i Društvenom domu u Glogovcu organizirali prikupljanje prehrambenih, higijenskih i medicinskih potrepština.

Mještani su se akcijama, istaknuo je načelnik, odazvali u velikom broju i prikupljena su tri puna vozila raznih potrepština koja su dostavljena stanovnicima pogođenih područja.

– U organizaciji DVD-a Koprivnički Bregi organizirana je kupnja i prikupljanje građevnog materijala na lokaciji OPG-a Habi, gdje su prikupljene velike količine crijepa, letvi, dasaka, cementa, cigli, čavli i drugog materijala. Iz općine je 6. siječnja u jutarnjim satima krenula kolona s više kamiona u koje je utovaren građevni materijal, kao i vozilo s članovima DVD-a Koprivnički Bregi i Glogovca – rekao je načelnik te istaknuo da je građevni materijal dostavljen i istovaren na više unaprijed dogovorenih lokacija u selima Mošćenica, Sela i Hrastovici u okolici Petrinje i Siska.

Načelnik je istaknuo da je Općina sudjelovala u navedenima akcijama kupnjom dijela prehrambenih i medicinskih potrepština i cementa u isporuci građevinskog materijala, kao i angažmanom djelatnika na terenu.

– Osigurana je i pomoć obitelji koja je trenutno u Koprivničkim Bregima, a kojoj je teško oštećen dom u potresu. Iskazano je veliko zajedništvo svih mještana u našoj općini i velika želja da se pomogne ljudima koji su ostali praktički bez svega u nekoliko minuta. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u svim prethodno navedenim aktivnostima – rekao je Hudić.

Istaknuo je da su mještani iz svih naselja općine pokazali veliko srce.

– Uvjeren sam da će naši sumještani veliko srce pokazati i u budućnosti, jer su štete nažalost ogromne i trebat će pomoć u narednim tjednima i mjesecima stanovnicima svih mjesta najteže pogođenih potresom – zaključio je.

zatvori