Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Koprivnički vatrogasci posjetili svoje pobratime iz DVD-a Aljmaš

Izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica na čelu sa zamjenikom predsjednika Danijelom Topalovićem jučer je posjetilo pobratimsko društvo u Aljmašu, malog mjesta u Općini Erdut. Aljmaš se nalazi na samoj obali Dunava i ima oko 315 stanovnika.

S obzirom na to da je stari dobri običaj da se u goste ne dolazi praznih ruku i ovom prilikom Koprivničanci su svojim pobratimima dovezli prigodan darak. Naime, poklonili su im 6 konstrukcija za police i vješalice koje su im potrebite za vatrogasnu opremu u njihovim, novouređenim prostorijama.

Domaćini su za svoje drage pobratime pripremili prigodni ručak te su svi zajedno proveli popodne u ugodnom druženju i razmjeni vatrogasnih iskustava.

U ime domaćina, od srca su se gostima na daru zahvalili predsjednik DVD-a Aljmaš Dominik Jung i zapovjednik Dragan Sever-Smrček, obećavši skori dolazak u Koprivnicu.

U izaslanstvu su pored članova DVD-a Koprivnica bili predsjednik VZG-a Koprivnice Ivan Golubić i tajnica VZG-a Koprivnice Ines Štefanić. Budući da je Aljmaš poznat po prekrasnom marijanskom svetištu Gospe od Utočišta, dio izaslanstva posjetio je i istoimenu crkvu.

zatvori