Foto: Sonja Markić
Vatrogasna zajednica grada Koprivnice jučer je donirala vatrogasnu osobnu zaštitnu opremu kolegama iz DVD-a Mali Gradac kod Gline vrijednu 25.000 kuna.

Nakon što su u nekoliko navrata sudjelovali na saniranju štete od potresa u okolici Gline, dogovoreno je da svaka od članica VZG-a Koprivnica donira dio opreme prijeko potrebne za obavljanje redovne djelatnosti, a s kojom vatrogasci iz Malog Graca oskudjevaju, poručili su iz VZG-a Koprivnica.

– Naših osam dobrovljnih vatrogasnih društava skupilo je osobnu zaštitnu opremu koju smo jučer odvezli u Mali Gradac, kolegama koji već danima rade na saniranju posljedica potresa, a nemaju dovoljno niti osnovne opreme. Vrijednost prikupljene i donirane opreme je oko 25.000 kuna i vjerujemo da će itekako dobro doći dobrovoljcima iz DVD-a Mali Gradac – kazao je Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica koji je dovezao opremu, a s njim su bili i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i dogradonačelnica te načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž.

Podsjetimo, koprivnički dobrovoljni i profesionalni vatrogasci u dvije su smjene boravili u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje su neumorno radili na saniranju štete s kolegama iz cijele Hrvatske, a i dalje su u pripravnosti te spremni u svakom trenutku ponovno pomoći na potresom pogođenom području.