Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Donacija iz Botinovca jučer stigla u Glinu, Majske Poljane i Marin Brod

Donacija iz Botinovca nedaleko Koprivnice u nedjelju je dostavljena u potresom pogođenu Glinu, Majske Poljane i Marin Brod.

Podsjetimo, članovi DVD-a Botinovec i članice Udruga žena “Crvene ruže” Botinovec organizirali su prikupljanje donacija za potresom pogođena područja Gline, Petrinje i Siska.

– Odaziv ovoj akciji bio je veći od očekivanog pa su se ljudi javljali i idući dan, a u sortiranju donacija su pomogli svi – od onih najmlađih do najstarijih članova. Prema uputama Crvenog križa sve donacije su sortirane i pakirane u kutije, no s obzirom na to da je prvih dana došlo do zakrčenja u njihovom prostoru, trebalo je pričekati koji dan da se prikupljena donacija isporuči – objašnjavaju u DVD-u.

Dodaju da su u međuvremenu uspjeli doći u kontakt s predstavnikom DVD-a Glina pa je u dogovoru s njim donacija iz Botinovca jučer dostavljena najprije potrebitim obiteljima u mjesto Majske Poljane, a ostatak namirnica i higijenskih potrepština u prihvatni centar u Glini, gdje su smješteni svi koji još nemaju adekvatan smještaj. U mjesto Marin Brod dostavljene su donacije odjeće, deka i slično.

zatvori