Srijeda, 27. ožujka 2024.

Adela Sočev: Crveni križ i dalje prikuplja donacije za stradala područja, a najtraženije su grijalice

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i dalje je angažirano na prikupljanju i dostavljanju pomoći za potresom pogođena područja.

Djelatnici i volonteri već su u nekoliko navrata otputovali u Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu kako bi tamošnjem stanovništvu predali prehrambene namirnice, higijenske potrepštine i ostale stvari koje su prikupili sugrađani dobre volje.

– Odmah nakon što se dogodio potres počeli smo prikupljati donacije u koprivničkom kampusu, a 4. siječnja je prvi šleper s 10 tona opreme otišao u potresom pogođena područja. Nakon toga, nekoliko puta smo slali kombije s potrepštinama, a u dva navrata odvozili smo grijalice. Također, naši zaposlenici i volonteri su četiri puta išli tamo, a 24. siječnja će na petodnevnu ispomoć krenuti ekipa Crvenog križa iz Đurđevca – rekla nam je Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Osim što se pomagalo stanovništvu koje je ostalo na području Sisačko-moslavačke županije, donacije su dostavljene i obiteljima koje su nakon potresa stigle u naš kraj.

– Ovdje se nalazilo 50-ak osoba iz Petrinje, Siska i Gline. Svim tim obiteljima dali smo pakete od prikupljenih donacija s hranom i higijenskim potrepštinama, naravno ovisno o njihovim potrebama. Primjerice, ukoliko je u obiteljima bilo djece, onda smo im donirali pelene – kazala je.

Kako je rekla Sočev, trenutno su najtraženije grijalice, dok odjeće i obuće ima dovoljno. Hrane i higijenskih potrepština ima na zalihama, no donacije se i dalje mogu predati Crvenom križu.

– Hranu i higijenske potrepštine i dalje prikupljamo jer je teško procijeniti dokle će takva pomoć biti potrebna. S druge strane, robu više ne uzimamo, mislim da svi znaju da je tamo ima dovoljno. U ovom trenutku najviše su potrebne grijalice – istaknula je Sočev.

Svi zainteresirani stvari mogu donijeti u sjedište Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici Braće Radića svakim radnim danom od sedam do 15 sati.

zatvori