Petak, 29. ožujka 2024.

VIDEO Stanje u županiji: Koronavirus ušao u još četiri doma za starije, pozitivno je i 30 nastavnika, ukupno danas 154 novozaražena

Članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas su zbog loše epidemiološke situacije na području Podravine i Prigorja sazvali konferenciju za medije.

Načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić pritom je izvijestio o novim slučajevima zaraze koronavirusom.

– U posljednja 24 sata imamo 154 novozaražena, ozdravilo je 136 osoba tako da su trenutno aktivna 972 slučaja. U bolnici je 85 pacijenata, nažalost tri su osobe umrle te izražavamo sućut obiteljima – rekao je Ljubić.

Koronavirus je ušao u još četiri doma za starije na području županije, dodao je Ljubić. To su domovi Baljak u Virju i Novigradu Podravskom, Capek u Štaglincu te Cedar u Koprivnici. Otkrio je kako osim doma za starije u Legradu na području županije još njih šest nemaju dozvole za rad.

– Domovi se kontroliraju, svi pozitivni štićenici su izolirani. Oni koji imaju jače kliničke slike su smješteni u bolnice, a zdravi su odvojeni od pozitivnih.

I stanje u školstvu svakim je danom sve gore

– Imamo 80 pozitivnih učenika iz škola s područja županije, u samoizolaciji je njih 758. Imamo 30 oboljelih nastavnika, u samoizolaciji njih 39. Što se tiče nenastavnog osoblja, 12 ih je pozitivnih, a 22 u samoizolaciji – kazao je Ljubić.

Dvije škole su od ovog tjedna na online nastavi. To su Osnovna škola Gola i Osnovna škola Braća Radić Koprivnica.

– Svaka škola za sebe mora vidjeti koliko je učenika i nastavnika pozitivno te koliko je bilo kontakata. Za svaku školu ćemo pojedinačno razgovarati o tome hoće li ići na online nastavu – dodao je.

Uskoro drive in testiranje

Od sljedećeg tjedna na prostoru Sajmišta u Koprivnici kreće drive in testiranje.

– U ponedjeljak ili utorak tamo dolaze šatori i kontejner, postavit ćemo svu signalizaciju i računamo da bi krajem sljedećeg tjedna moglo početi drive in testiranje tako da sugrađani ne moraju stajati vani i čekati na hladnom vremenu nego mogu to obaviti u autima da bude jednostavnije i lakše, ali i brže – zaključio je Ljubić.

 

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Četvrtak, 3. prosinca 2020.

zatvori