Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Cjepivo protiv koronavirusa je stiglo u našu županiju: Ovaj će dan biti prekretnica u borbi protiv epidemije

Članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije jutros su preuzeli prve doze cjepiva protiv koronavirusa.

Povodom početka kampanje “Misli na druge – cijepi se” ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije održali su konferenciju za medije.

– Ovaj poseban trenutak u velikoj mjeri određuje budući tijek epidemije koja nam je svima preokrenula život u ovoj 2020. godini. Sada pred sam njezin kraj otvaramo jedno novo poglavlje u toj borbi. Bitno je naglasiti da današnjim događajem problem nije riješen, ovo je samo početak odnosno bitan momenat rješavanja tog problema – rekao je župan Darko Koren i istaknuo da se građani i dalje moraju pridržavati mjera kako bi uspješno završili ovaj rat protiv nevidljivog neprijatelja.

Prvo će se cijepiti najugroženije skupine građana, kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla. Danas su na rasporedu korisnici koprivničkog Doma za starije i nemoćne te zdravstveni djelatnici Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek koji rade na COVID odjelu, dok se sutra cijepi ostatak liječnika i medicinskih sestara, ali i korisnici Doma za starije i teško bolesne osobe “Senior Care” iz Križevaca.

– Zaprimili smo prvih 315 doza cjepiva koje ćemo u roku od dva dana potrošiti u našoj županiji. To su inicijalne doze, simbolične, ali svaki će tjedan dolaziti nove količine cjepiva stoga molim građanstvo, prije svega starije osobe i kronične bolesnike, da se jave svojim liječnicima kako bi napravili raspored cijepljenja – kazala je Vadla i dodala da bi se 70 posto građana trebalo cijepiti kako bi se borba protiv pandemije uspješno privela kraju.

Ukupno 60 doza cjepiva namijenjeno je djelatnicima bolnice, rekao je ravnatelj te ustanove dr. Mato Devčić.

– Oko 50 posto zaposlenika bolnice iskazalo je interes za cijepljenje, a ovim putem pozivam i ostatak zaposlenika da još jednom razmisle koliko je važno procijepiti se i postati otporan na virus kako bismo i na ovaj način povisili sigurnost zdravstvenog sustava u našoj županiji – zaključio je Devčić.

 

Izjave za medije vezane uz početak cijepljenja protiv koronavirusa

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 27. prosinca 2020.

zatvori