Četvrtak, 25. travnja 2024.

Usvojen proračun Općine Koprivnički Bregi za 2021.godinu

Na sjednici općinskog vijeća održanoj 15.12. u Koprivničkim Bregima usvojen je proračun za 2021. godinu, zajedno sa projekcijama proračuna za 2022. i 2023. godinu.

Načelnik Općine Mario Hudić prezentirao je vijećnicama i vijećnicima planirane projekte i aktivnosti u 2021. godini, sukladno planiranim proračunskim prihodima od 7.354.000 kuna.

– Oko 60 posto sredstava iz proračuna izdvojit će se za velike kapitalne projekte i ulaganja u programe vezane za djecu i mlade i njihovo obrazovanje (naknade za rodilje, ulaganje u škole i izvanškolske aktivnosti, sufinanciranje pohađanja vrtića, kupnja radnih bilježnica, stipendije studentima). Ovaj visoki postotak pokazuje nastavak smjera izgradnje komunalne infrastrukture koja je već i sada na visokom nivou i omogućavanja najkvalitetnijih mogućih uvjeta obrazovanja za mlađu i stariju djecu, od pohađanja vrtića preko škola do financijske potpore našim studentima – objasnio je Hudić.

Dodao je da su planirana sredstva za programe pomoći socijalno ugroženim mještanima i mještanima starije dobi kojima je potrebna pomoć i kontinuirana briga (projekt geronto domaćice, novi projekt Pomoć je moć uz zapošljavanje 3 žene s područja općine), kao i sredstva za podršku udrugama, klubovima i društvima koji djeluju na području općine.

Spomenimo da je proračun za 2021. godinu usvojen sa osam glasova za (Nezavisni, HDZ, SDP) i jednim suzdržanim (Mreža), dok dva vijećnika (SDP, Mreža) nisu bila prisutna iz opravdanih razloga.

– Prethodno je također s osam glasova za i jednim suzdržanim usvojen finalni rebalans proračuna za 2020. godinu, u kojem je vidljivo da je unatoč pandemiji koronavirusa i njezinim negativnim ekonomskim posljedicama ova godina bila jedna od najuspješnijih u povijesti Općine. Realizirani su svi planirani projekti i programi pa i neki dodatni izvan prvotnog plana, a općina završava godinu sa stabilnom financijskom situacijom i likvidnošću koja omogućava podmirivanje svih dospjelih obaveza – kazao je Hudić.

Istaknuo je da su sve aktivnosti u 2020. godini realizirane bez ikakvih zaduživanja, kao i prethodnih godina, a u 2021. godini također nije planirano nikakvo zaduživanje već financiranje svih aktivnosti iz vlastitih sredstava i preko natječaja za programe potpore županije, nadležnih ministarstava i EU fondova.

– Za kraj 2020. godine dodajmo da je postavljena javna rasvjeta na ulazu u Koprivničke Brege iz smjera Miklinovca uz pješačko-biciklističku stazu, čime je povećana sigurnost kretanja u večernjim satima, a javnom rasvjetom je pokrivena cijela trasa pješačko-biciklističke staze u Koprivničkim Bregima. Ovo je “točka na i” jedne turbulentne i dosada nezapamćene godine obilježene pandemijom virusa, potresima i poplavama u Hrvatskoj, ali istovremeno jako uspješne za Općinu Koprivnički Bregi. Nastavljen je jaki investicijski ciklus i sigurni smo da ćemo takvim tempom realizirati i sve planirane aktivnosti i projekte u 2021. godini, nadajmo se mirnijoj i lakšoj po pitanju svih ovih nepogoda koje su nas zadesile ove godine – zaključio je Hudić.

Izvor: Općina Koprivnički Bregi
Izvor: Općina Koprivnički Bregi

 

zatvori