Petak, 29. ožujka 2024.

U Podravini i Prigorju potvrđeno šest novih slučajeva zaraze, ozdravilo je 67 osoba

Nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području Podravine i Prigorja potvrđeno je šest novih slučajeva bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na području županije trenutno su aktivna 344 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 67 osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe – poručuju iz stožera.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 5.063 slučaja.

Dodajmo da na području Koprivničko-križevačke županije započinje kampanja cijepljenja protiv koronavirusa “Misli na druge – cijepi se”, a u županijski Zavod za javno zdravstvo danas stiže 315 doza cjepiva.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj kojom se zabranjuje napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište. Odluka je stupila na snagu 23. prosinca, a njezino trajanje se određuje do 8. siječnja 2021. godine.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite mole sugrađane da obrate pozornost na obavijest koja se nalazi na službenoj internetskoj stranici Koprivničko-križevačke županije.

Zahtjev za propusnicom upućuje se županijskom Stožeru putem sustava e-propusnice što je najbrži način za dobivanje propusnice.

zatvori