Četvrtak, 28. ožujka 2024.

U Legradu potpisani ugovori o dodjeli sredstava potpore za mlade obitelji

Načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić sredinom prosinca potpisao je s četiri mlade obitelji Ugovor o dodjeli sredstava potpore za Mjeru 3. i Mjeru 4. u sklopu Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Legrad.

– Mjerom 3. se dodjeljuju potpore za kupnju građevinskog zemljišta za izgradnju novog stambenog objekta odnosno kupnju stambenog objekta pogodnog za stanovanje. Mjerom 4. se dodjeljuju potpore za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u izgradnju novog stambenog objekta ili rekonstrukciju obiteljske kuće ili stana kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor – objašnjavaju u Općini.

Dodaju da je cilj pomoći riješiti mladim ljudima stambeno pitanje i, imajući u vidu negativne demografske podatke, zadržati ih na području Legrada.

– Više od 50 osoba je dosad konzumiralo poticaje Općine Legrad, bilo kod kupovine nekretnine na području općine ili kod adaptacije već kupljene nekretnine. Ove godine je izdvojeno 148.540 kuna za potpore mladim obiteljima. Potpore su planirane i za 2021. godinu – zaključuju u Općini.

zatvori