Srijeda, 24. travnja 2024.

U koprivničkoj bolnici preminule dvije osobe s koronavirusom, potvrđeno 188 novih slučajeva zaraze

U koprivničkoj bolnici preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus, a potvrđeno je 188 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 259 testiranja. Na našem području trenutno je aktivno 1.027 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravila je 131 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 85 osoba od kojih je 12 na respiratoru. U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1942. i 1957. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze – objašnjavaju u stožeru.

Napominju da je od početka epidemije na području županije obavljeno ukupno 12.376 testiranja, a bolest je potvrđena u 3.510 slučajeva.

Podsjetimo, počelo je izuzimanje uzoraka sa sumnjom na koronavirus u Križevcima i Đurđevcu. Uzorkovanje provode zdravstveni timovi županijskog Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu radnim danom od ponedjeljka do petka od osam do devet sati, dok se subotom uzorkovanje provodi samo u COVID-19 ambulanti u Koprivnici. Testiranje je moguće isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine.

Testiranje na osobni zahtjev i uz plaćanje troškova postupka moguće je samo u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije za što nije potrebna liječnička uputnica.

zatvori