Subota, 20. travnja 2024.

Sutra počinje drive in testiranje na Sajmištu, a prestaje uzimanje uzoraka u koprivničkoj COVID-19 ambulanti

Drive in testiranje na koronavirus na koprivničkom Sajmištu počinje sutra.

U Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ističu da otvaranjem drive in punkta, prestaje testiranje u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u sklopu županijskog Doma zdravlja u Koprivnici, dok ispostave u Đurđevcu i Križevcima nastavljaju s radom prema rasporedu.

Iz stožera poručuju da će uzimanje uzoraka od ponedjeljka do subote od sedam do devet sati provoditi timovi županijskog Doma zdravlja, Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo kod stambenog kontejnera smještenog na prostoru Sajmišta.

– Na punkt se vozilom dolazi iz smjera Ulice Braće Radić, dok je izlazak predviđen kroz Potočnu ulicu. Upute za kretanje i postupak testiranja bit će vidljive i jasno istaknute na odgovarajućoj signalizaciji. Nakon ulaska na lokaciju potrebno je parkirati ispod šatora, ugasiti motor i ne izlaziti iz vozila. Nakon što medicinsko osoblje dođe do automobila, potrebno je otvoriti prozor vozila i uzorak će biti uzet kroz prozor – objašnjavaju u stožeru.

Izvor: kckzz.hr

U stožeru naglašavaju da je na testiranje potrebno doći s maskom te pripremiti zdravstvenu iskaznicu i izdanu uputnicu, ako nije izdana ona u elektroničkom obliku.

Uzimanje brisa provodi se isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine. Na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

zatvori