Utorak, 23. travnja 2024.

Robotić: Gimnazijalci se odgovorno ponašaju u školi, veći problemi su na putu do škole i doma

Ekstremni su pritisci na učenike, a posebice na nastavnike u ovoj sasvim drugačijoj situaciji kad smo ograničeni mjerama.

Epidemiološka situacija u prošlom tjednu u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović je najbolja do sada, ako se uzme u obzir posljednjih mjesec dana.

Rekao je to Dravi.info ravnatelj Vjekoslav Robotić i dodao da u ovom trenutku imaju manje od dva posto učenika zaraženih koronavirusom i manje od tri posto ih je u izolaciji ili samoizolaciji koja je vezana za bliske kontakte ili članove obitelji, tako da je situacija stabilna.

Robotić je istaknuo da trenutno nema razreda koji pohađaju nastavu na daljinu no u protekla četiri tjedna imali su tri razreda u različitom periodu od 10-ak dana koje su radi prevencije morali poslati na nastavu po modelu C.

Što se tiče poštivanja svih propisanih epidemioloških mjera od nošenja maski, fizičke distance i dezinfekcije ruku u školi, Robotić napominje da se učenici ponašaju odgovorno.

– Veći problemi se javljaju na putu do škole i na putu doma. Manji dio učenika i roditelja manje dobro prihvaćaju mjere koje treba provoditi i van škole i tu je glavni problem uz one koji su asimptomatski za koje nažalost ne možemo znati da će virus, naravno nenamjerno, donijeti u školu – objasnio je Robotić.

Ravnatelj se osvrnuo i na polugodište koje je na izmaku i naglasio da su pritisci na učenike, roditelje i nastavnike bili iznimno veliki.

– Ekstremni su pritisci na učenike, a posebice na nastavnike u ovoj sasvim drugačijoj situaciji kad smo ograničeni mjerama, a od 16. ožujka bili smo u modelu C, znači praktički cijelo polugodište, što je prilično veliki napor za učenike i roditelje, a ekstremni napori za nastavnike koji su praktički morali izokrenuti svoju nastavu i pretvoriti je u virtualu koja nažalost uz najbolje resurse i mogućnosti, najveće pripreme nikako ne može dati ni približan efekt neposrednog rada u školi – zaključio je Robotić.

zatvori