Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Ravnateljica Šipek: Tratinčica radi, dvije grupe su u izolaciji, za rad tijekom zimskih praznika imamo dvije opcije

Trenutno je u samoizolaciji 94 djece. U ovom periodu je svega njih petero bilo s nekim simptomima i proglašeno pozitivnima na koronavirus.

Svi objekti Dječjeg vrtića Tratinčica su otvoreni, no dvije grupe su u samoizolaciji.

Rekla je to jučer Dravi.info ravnateljica Ida Šipek.

Ida Šipek. Snimio Marko Posavec.

– Polaznost svih grupa nam je dosta visoka. Trenutno imamo devet pozitivnih djelatnika i jednog u samoizolaciji radi pozitivnog kontakta, a od rujna tu je bilo još 10 pozitivnih i još osam u samoizolaciji. Djeca su dobro i to nam je drago, ali to nam zapravo ništa ne govori jesu li zaraženi. Vidimo da se virusi kreću u obitelji, ali djeca rijetko razviju simptome. Do sada smo imali ravno 100 djece u samoizolaciji zbog virusa u obitelji, a trenutno je u samoizolaciji njih 94. U ovom periodu je svega njih petero bilo s nekim simptomima i proglašeno pozitivnima na koronavirus – istaknula je Šipek.

Što se tiče rada vrtića tijekom zimskog perioda, Šipek je objasnila da su roditelji dosad prije zimskih praznika ispunjavali anketu o zainteresiranosti polaznosti djece u razdoblju blagdana i na temelju toga su se slagale grupe. No, ove godine situacija je nešto drugačija.

– S obzirom na to da je na sada na snazi odluka da se grupe ne miješaju, morat ćemo opet vidjeti kolika će biti polaznost djece. Imamo dvije opcije u planu, ali one će ovisiti o tome koliko roditelja se izjasni da će im djeca polaziti vrtić – zaključila je ravnateljica.

zatvori