Utorak, 23. travnja 2024.

Podravsko-prigorski SDP podržao Kešera kao kandidata za koprivničko-križevačkog župana

Članovi podravsko-prigorskog SDP-a podržali su Mladena Kešera kao kandidata za koprivničko-križevačkog župana.

Odluka o kandidiranju Kešera za župana Koprivničko-križevačke županije donesena je jednoglasno na 11. Sjednici predsjedništva i Županijskog odbora SDP-a Koprivničko-križevačke županije, poručili su iz županijskog SDP-a.

Sjednica se održala jučer, a osim Kešerove kandidature, na sjednici je usvojeno izvješće o radu i financijskom poslovanju stranke, te plan rada i financijski plan za 2021 godinu, a sve su odluke donesene jednoglasno.

– Nakon analize dosadašnjeg rada stranke na županijskoj, gradskoj i općinskoj razini gdje je SDP postigao izborne pobjede i veliku prednost nad drugim strankama i kandidatima na nivou županije što uključuje izbore za EU parlament, izbore za predsjednika u prvi i drugi izborni krug te izbore za hrvatski parlament, članovi Županijskog odbora SDP-a vjeruju da ćemo dobiti povjerenje i podršku birača na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine – istaknuli su u županijskom SDP-u.

Dodali su da će izbori u svibnju biti potvrda činjenicu da je SDP u Koprivničko-križevačkoj županiji progresivna i najbolje organizirana stranka s jasnim programom, ciljevima i vizijama razvoja općina, gradova i županije.

– Pred nama je put novog dijaloga i bitke za modernu, ponosnu i otvorenu županiju, a pri tome i za Hrvatsku, ali ne toliku otvorenu da bi obrazovali djecu za druge države u kojima će stvarati dodane vrijednosti, ne toliku otvorenu da bi naši radnici bili najamna radna snaga drugim bogatim državama, ne toliku otvorenu da bi naši poljoprivrednici bili sakupljači otpadnih strojeva s kojim ne mogu biti konkurentni na tržištu rada – kazao je Kešer.

Dodao je kako dolazi vrijeme u kojemu je potrebno pogled usmjeriti u budućnost, a povijest prepustiti povjesničarima.

– Pred nama je vrijeme u kojem moramo preuzeti odgovornost za našu županiju, jer političari koji je trenutno vode su se u najmanju ruku umorili, više nemaju snage i novih vizija kako bi našoj županiji donijeli napredak. Nažalost, oni koji vode našu županiju rješavaju problem osobne egzistencije, a to postaje opterećenje za naše građane. Stoga najavljujem budnu i progresivnu političku 2021. godinu, punu aktivnosti u kojoj će SDP dati jasna rješenja za nacionalne i lokalne politike, godinu u kojoj će SDP predstaviti svoje kandidate za gradonačelnike, načelnike i župane, godinu u kojoj ćete imati priliku donijeti odluku o promjenama – istaknuo je Kešer.

Zaključio je kako SDP vjeruje u ispravnost odluka koje glasači donose u županijskim gradovima i općinama te da vjeruje da će dobiti priliku upravljati s Koprivničko-križevačkom županijom kako bi konačno građani imali društvenu i gospodarsku korist od svoje županije.

zatvori