Izvor: Općina Rasinja
Osnovna škola u Rasinji obilježila je svoj Dan škole 27. studenog, na dan kada je rođen Andrija Palmović, hrvatski pjesnik i svećenik rođen u Rasinji.

Ove godine, zbog već poznate situacije s koronavirusom, u školi nije bio organiziran klasičan Dan škole. Zato su se učenici i djelatnici škole posebno potrudili kako bi, poštujući sve epidemiološke mjere, taj dan bio obilježen na poseban način.

Dan su ispunili raznovrsnim sadržajem, i to tako da su prvo predstavnici škole posjetili rodnu kuću Andrije Palmovića u Rasinji gdje su postavili vijenac i zapalili svijeću u znak sjećanja za sve što je on učinio za Rasinju.

Izvor: Općina Rasinja

Zatim je ravnatelj škole Krunoslav Belaj virtualnim putem objavio ime pobjednika školskog natječaja za izbor loga škole. Njegovo ime je Rajan Kenig i ide u treći razred Područne škole Veliki Poganec, a razrednik mu je učitelj Vedran Savić. Njegov će likovni rad od sada biti službeni logo škole.

Glavna aktivnost vezana uz ovaj neobičan Dan škole bila je izrada čestitki. Svaki razred napravio je svoju čestitku te su sve one objedinjene u jednom kratkom videu. Poseban trud u kreiranju čestitke povodom obilježavanja Dana škole uložili su učenici i učitelji Područne škole Veliki Poganac koji su izradili kratki video uradak pod nazivom “Škola je čarobno mjesto”. Animirani film napravljen tehnikom stop animacije možete pogledati na Youtubeu ili Carnetovim stranicama.

Spomenimo da su čestitke za Dan škole pristigle sa svih strana, od župana Darka Korena pa sve do bivših učenika škole.

Izvor: Općina Rasinja
Izvor: Općina Rasinja