Četvrtak, 28. ožujka 2024.

OBRTNIČKA ŠKOLA KOPRIVNICA Europskim projektima do kvalitetnijeg obrazovanja

I u ovoj, izazovnoj godini Obrtnička škola Koprivnica može se pohvaliti sudjelovanjem u raznim aktivnostima, njihovom organizacijom i postignućima svojih učenika i nastavnika.

Kao nositeljica Erasmus+ Povelje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju škola i dalje uspješno provodi svoje projekte mobilnosti te nastavlja višegodišnju suradnju s projektnim partnerskim školama. Na ovogodišnjem natječaju za Erasmus+ mobilnosti AMPEU-a školi je odobren 12. projekt mobilnosti u vrijednosti 89.694 eura. Projekt EUjedinjeni u Obrtničkoj 2020 uključuje tri mobilnosti učenika i dvije mobilnosti nastavnika koje će se provesti u školskoj godini 2020./2021. Mobilnostima učenika omogućit će se stručno osposobljavanje za ukupno 33 učenika trogodišnjih i četverogodišnjih zanimanja u partnerskim školama u Velenju i Postojni u Sloveniji, dok će se stručno usavršavati ukupno troje nastavnika elektrogrupe, strojarske i informatičke grupe predmeta u Sevilli u Španjolskoj i u Postojni.

Također, u Školi su provedene i dolazne mobilnosti učenika iz Slovenije i Švedske, a nastavnici, koji su u sklopu prethodnoga projekta mobilnosti proveli svoja stručna usavršavanja u inozemnim partnerskim ustanovama u Velikoj Britaniji i Francuskoj, za svoje su kolege održali predavanja i radionice kojima su predstavili stečena znanja i iskustva.

Izvor: Grad Koprivnica

U sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva u Koprivničko-križevačkoj županiji, čiji je nositelj Obrtnička škola Koprivnica, a partneri su Strukovna škola Đurđevac i Koprivničko-križevačka županija, održani su brojni sastanci i početna konferencija, dodijeljena su mu nova bespovratna sredstva i pripremaju se nove projektne aktivnosti: izrada novih kurikula za obrazovanje odraslih i novih standarda zanimanja.

Učenici i nastavnici škole sudjelovali su i na raznim natjecanjima te su raznim aktivnostima obilježili značajne datume. Obrtnička škola Koprivnica 2. ožujka organizirala je Međužupanijsko natjecanje učenika iz područja kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja te pomoćnih kuhara i slastičara na kojem je svoje stručne vještine pokazalo 18 natjecatelja iz sedam hrvatskih srednjih škola, a dvojica učenika Obrtničke škole u dvjema su kategorijama osvojila prva mjesta. Škola je obilježila i Dan ružičastih majica.

Tekst nastao u sklopu izrade Koprivničkog Godišnjaka.

zatvori