Subota, 20. travnja 2024.

NOVE MJERE Ksenija Ostriž: Uvjerena sam da će se građani, kao i do sada, ponašati savjesno i odgovorno

U subotu su na snagu stupile nove strože mjere koje bi trebale polučiti rezultate u borbi protiv koronavirusa.

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice, dogradonačelnica Ksenija Ostriž uvjerena je da će građani, kao i dosad, ove mjere shvatiti ozbiljno i ponašati se savjesno i odgovorno.

Istaknula je da se na području Koprivnice za osnovnoškolce uvode dodatni autobusi, na Bazenima Cerine organizirat će se samo škola plivanja i to za učenike Osnovne škole “Braća Radić” kako bi je završili do kraja, a adventa uz klizalište i koncerte ove godine neće biti.

Podsjetila je na to da se prvenstveno radi o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata: kafići se u potpunosti zatvaraju dok restorani koji pripremaju hranu mogu i dalje raditi, ali isključivo uz dostavu. Spomenula je i rad pekara koje se zatvaraju u 22 sata.

– Uvode se i ograničenja rada sportskih objekata koja su dosta kontroverzna s obzirom na to da je prema nekim novim istraživanjima vrlo važno baviti se sportom. Međutim, Nacionalni stožer je odlučio dopustiti treniranje samo onima koji su kategorizirani u prvim, drugim i trećim sportskim kategorijama.

Ostriž je podsjetila na još nekoliko mjera:

– Postoje posebne preporuke koje se odnose na višestambene zgrade u kojima se preporuča nošenje maski. Nadalje, škole stranih jezika mogu raditi samo online, kulturni objekti se ne zatvaraju svi, ali se zabranjuju koncerti i konzumacija jela i pića tijekom kino projekcija. Nema održavanja dječjih i drugih igraonica ili organiziranja plesnih škola – zaključila je Ostriž.

zatvori