Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ove su godine nastavili uspješnu suradnju.

Učenici 1.c razreda i njihova učiteljica Đurđica Pošta razveselili su korisnike Crvenog križa svojim božićnim čestitkama.

Već je tradicija da prije svakih božićnih blagdana učenici sa svojom učiteljicom posjete koprivnički Crveni križ i poklone korisnicima čestitke koje sami izrađuju. Djelatnici Crvenog križa zauzvrat male Nemčiće upoznaju s njihovim radom. No, ove je godine situacija malo drugačija.

– Iako nas zbog epidemije ove godine nisu mogli posjetiti učenici 1.c razreda, sjetili su se naših sugrađana kojima će to možda biti i jedina čestitka koju će dobiti – istaknuli su u koprivničkom Crvenom križu.

Naglasili su kako božićni blagdani nisu jedini motiv učenicima za izradu čestitki, već da to vrijedni Nemčići rade i na Međunarodni dan volontera, 5. prosinca i blagdan Svetog Nikole, 6. prosinca.

– Volonteri su velika snaga svih humanih akcija i važno je naše najmlađe sugrađane učiti kako je lijepo pomagati onima kojima je to potrebno, a Sveti Nikola, to je dobro poznato, zaštitnik je siromašnih. Hvala našim dragim učenicima što misle na one kojima je pomoć potrebna, a našim korisnicima čestitke će izmamiti osmijeh na lice u ovo predblagdansko vrijeme – zaključili su u Crvenom križu.