Petak, 19. travnja 2024.

Mole se građani da ne odlaze na teren samoinicijativno, potrepštine se mogu dostaviti u najbliži Crveni križ

Brojni građani u vrlo kratkom roku su se organizirali putem društvenih mreža i počeli prikupljati potrepštine za stanovnike potresom pogođenog područja Petrinje, Siska, Gline i okolnih područja.

Iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije pohvalili su ovakvu inicijativu, no mole sve da ne odlaze samoinicijativno na teren kako bi se izbjegli potencijalni sigurnosni problemi te zbog lakše organizacije i koordinacije rada žurnih službi koje su na terenu.

– U organizaciji županijskog Društva Crvenog križa i u suradnji s gradskim i općinskim društvima organizirana je akcija prikupljanja humanitarne pomoći za građane Sisačko-moslavačke županije pogođene potresom – poručuju iz stožera.

Napominju da svi koji žele pomoći, humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično dostave u prostorije najbližeg društva Crvenog križa.

– Humanitarna pomoć i donacije u Đurđevcu se prikupljaju u skladištu Gradskog društva Crvenog križa u zgradi iza Doma zdravlja danas do 17 sati i sutra od devet do 13 sati. U Križevcima pomoć se prikuplja u prostoru hangara na lokaciji bivše vojarne na adresi Ulica Franje Tuđmana 20 do 20 sati, a što se tiče prikupljanja pomoći u Koprivnici, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizira akciju u prostoru bivšeg restorana u kampusu danas od 12 do 16 sati i sutra od 10 do 12 sati – objašnjavaju u stožeru.

Kažu da će prikupljenu pomoć upućivati na nastradala područja.

Također mole sve sugrađane zainteresirane za pružanje pomoći, bilo da se radi o smještaju ljudi ili fizičke pomoći, da se jave u Županijski centar 112 Koprivnica na broj 112 radi prikupljanja i objedinjavanje podataka.

Podsjetimo, pravne osobe za donacije se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu [email protected], a što se tiče novčanih donacija Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele pomoći na taj način da uplate izvrše isključivo na službeni račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

zatvori