Četvrtak, 18. travnja 2024.

Koprivnička Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek bogatija za mobilni respirator

Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek ovih je dana primila vrijednu donaciju mobilnog respiratora u vrijednosti od 50.000 kuna.

Koprivničkoj bolnici uređaj je donio Carlsberg Croatia. Kako su poručili iz tvrtke, mobilni respirator su donirali kako bi pomogli nastojanjima liječnika da pruže najbolju moguću skrb bolesnicima oboljelima od bolesti uzrokovane infekcijom COVID 19.

Donacijsko pismo ravnatelju bolnice Mati Devčiću uručio je u utorak Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberga Croatia.

– Donacije bolničke opreme nisu nešto čime se uobičajeno bavimo, ali situacija u sjevernoj Hrvatskoj je ozbiljna i smatrali smo da moramo poduzeti ono što je u našoj moći da pomognemo liječnicima u njihovom teškom i ozbiljnom zadatku. Iskreno se nadamo da će teških slučajeva u kojima se ovaj aparat koristi biti minimalno. Svaki novi pacijent kojem treba pomoć pri disanju vijest je koja brine i žalosti, i zbog toga je važno paziti na sebe i ljude u svom okruženju – poručio Burdach.

Iz tvrtke ističu kako ovo nije prvi puta da pomažu. Naime, Carlsberg se priključio borbi protiv epidemije već i ranije ove godine kad je Gradu donirao dezinficijens.

– Zahvaljujem tvrtki Carlsberg na ovoj iznimno vrijednoj donaciji koja će nam pomoći u zbrinjavanju pacijenata koji su razvili teške respiratorne simptome u sklopu COVID-19 infekcije. Ova donacija izraz je iznimnog razumijevanja i osviještenosti tvrtke Carlsberg o svim aspektima COVID-19 epidemije – rekao je ravnatelj Devčić.

Dodajmo kako je dobiveni respirator već u upotrebi, zbog čega su predsjednik uprave Carlsberga i ravnatelj Opće bolnice poručili kako je oprez i čuvanje zdravlja najvažnije što pojedinac može učiniti u ovim okolnostima.

Izvor: Carlsberg Croatia
zatvori