Srijeda, 24. travnja 2024.

Diljem županije postavljaju se informacijske table kako bi biciklisti usput nešto i naučili

Na području Koprivničko-križevačke županije uz rutu AoE Bike Trail trenutno se izrađuju i postavljaju informacijske table te signalizacije u sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail.

S obzirom na to da su radovi još uvijek u tijeku, iz županije su poručili da je plan predstaviti sve aktivnosti u sklopu projekta po završetku istih, kada će imati i panele s takozvanim visibility elementima.

– Planira se postavljanje većih informacijskih tabli u Koprivnici i Đurđevcu, gdje je početak etapa S7 i S8, a manjih u Legradu, Đelekovcu, Hlebinama, Molvama, Prekodravlju, Novom Virju, Ferdinandovcu i Brodiću. Table će prikazivati podatke o etapama i atrakcijama Koprivničko-križevačke županije te informacije o projektu Amazon od Europe Bike Trail. Odmorišta su planirana na Šoderici i Čingi-Lingiju, zajedno popratnim setovima za popravak – objasnili su.

Snimio Valentino Štefanek.

Spomenimo kako je u sklopu tog projekta u Koprivnici održana radionica za pružatelje usluga u turizmu na kojoj su sudjelovali ugostitelji i iznajmljivači s prostora središnje Podravine.

U prvom dijelu radionice sudionicima su prezentirani detalji o projektu Amazon of Europe Bike Trail te mogućnosti koje donosi lokalnim pružateljima ugostiteljskih usluga, a online prezentacije održali su predstavnici partnera u projektu iz Slovenije i Austrije.

– Iznajmljivačima je otvorena mogućnost suradnje s Booking centrom Amazon of Europe koji će voditi iskusni tim austrijske tvrtke Trail Angels, a koji će upravljati aktivnostima vezanima za izradu turističkih aranžmana, prodaju jednodnevnih izleta i organizaciju višednevnih aktivnih odmora te promovirati biciklizam i regije koje sudjeluju u projektu – poručili su iz županije.

Dodali su da je uključivanjem u sadržaj koji će taj centar nuditi zainteresiranim posjetiteljima osigurana direktna rezervacija smještaja putem službenog Booking centra, suradnja s međunarodno priznatim turističkim agencijama te predstavljanje usluga na službenoj web stranici i aplikacijama Amazon of Europe Bike Trail, kao i službenim lecima i vodičima. Sličan model uspješno funkcionira na tržištu Austrije.

U drugom dijelu radionice je u suradnji s Turističkom zajednicom područja Središnja Podravina održan trening za pružatelje usluga u turizmu pod nazivom “Stvori svoj brend”, koji je održala trenerica Marina Kolar. Po završetku teoretskog dijela uslijedile su praktične aktivnosti, a desetak polaznika je na kraju zaprimilo potvrdu o pohađanju edukacije.

Inače, projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Započeo je 1. lipnja 2018. i traje do 31. svibnja 2021, dok mu ukupna vrijednost iznosi skoro 3,2 milijuna eura podijeljenih između 15 partnera.

zatvori