Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Veliki uspjeh malih Nemčića na likovnom natječaju Tradicija i suvremenost

Mali Nemčići ponovno su bili uspješni na najrespektabilnijem likovnom natječaju za učenike od trećeg do osmog razreda osnovnih škola koje organizira Udruga hrvatskih učitelja likovne kulture.

Natječaj Tradicija i suvremenost već se tradicionalno provodi 20 godina, a višegodišnja tema je Zaštita prirodnog okoliša i biološke raznolikosti u likovnom izričaju djece.

– Na natječaju se nagrađuje 10 učeničkih radova, a pohvaljuje 20. Također, za izložbu se odabiru najuspješniji radovi iz cijele Hrvatske. Ove su se godine prijavile 84 škole s 816 radova. Virtualna izložba je otvorena 1. prosinca u Muzeju Mimara – poručili su iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Već treću godinu zaredom uspješni su polaznici Male koprivničke škole keramike. Tako je pohvaljen rad Jelenak učenika trećeg razreda Andre Glavice, a izloženi su i radovi Kornjača učenice osmog razreda Tonke Lonjak i Vodomar Ree Štefanić koja je treći razred. Spomenimo kako im je mentorica bila ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec.

Od likovnih radova izložena su dva pod nazivom Bjeloglavi sup učenica četvrtog razreda Grete Lonjak i Mie Sinković. Mentorica je ovog puta bila Đurđica Pošta.

Ovogodišnja izložba može se pogledati na ovoj poveznici, a može se preuzeti i katalog izložbe.

zatvori