Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: TJEDAN DANA PROPUSNICA Koprivničko-križevački policajci provjerili malo više od 18.500 osoba

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke provjerili su tijekom tjedan dana, koliko su propusnice za prelazak županije bile na snazi, ukupno 18.571 osobu.

Od tog broja policijski su službenici zatekli 86 osoba bez propusnica te su one vraćene u matične županije, poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Podsjetimo, propusnice su uvedene 23. prosinca te su trebale biti na snazi do 8. siječnja, no one su ukinute zbog potresa koji je u utorak najviše pogodio Sisačko-moslavačku županiju, a osjetio se u cijeloj Hrvatskoj pa i susjednim zemljama.

Na državnim cestama na izlazu iz županije policijski su službenici postavili pet punktova na kojima su obavljali kontrolu posjedovanja valjanih propusnica.

– Policijski službenici zaustavljali su sva vozila i kontrolirali sve putnike u vozilima, a sam pregled propusnica obavljao se mobilnim uređajima. Uz redovnu kontrolu propusnica, policijski su službenici obavljali i druge svakodnevne policijske zadaće- poručili su iz policije.

Dodali su da je najviše osoba kontrolirano na području Policijske postaje Đurđevac, a najmanje na privremenim punktovima na području Policijske postaje Koprivnica.

– Tijekom kontrole propusnica na punktovima nisu zabilježeni prekršaji narušavanja javnog reda i mira – istaknuli su u policiji.

Među pet punktova na kojima su policijski službenici kontrolirali propusnice bio je i onaj u Cvetkovcu, pokraj Koprivnice gdje smo početkom tjedna snimili nekoliko kadrova te se uvjerili kako je to izgledalo u praksi.

Sama provjera propusnica vrlo se brzo odvijala, tako da više od dva, tri automobila ni u jednom trenutku nije bilo na punktu.

Jedni od onih koji su prolazili bio je i Darko Sikavica kojeg smo zatekli na izlasku iz Koprivničko-križevačke županije kako odlazi u susjednu Varaždinsku županiju.

Snimio Valentino Štefanek.

Sikavica je kazao da skoro svakodnevno odlazi u susjednu županiju zbog posla te da nije imao nikakvih problema što se tiče prelazaka.

– Nije mi bio problem dobiti propusnicu jer mi je potrebna zbog posla. Radim u građevinskoj firmi te imamo jednu intervenciju na jednom objektu u Varaždinskoj županiji pa gotovo svaki dan odlazim tamo – kazao je sugovornik.

Katarina Toplek i Gabrijela Deglin zaputile su se iz Međimurja u Osijek u kojem rade.

Snimio Valentino Štefanek.

– Radimo u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Propusnice nije bio problem dobiti jer su nam potrebne zbog posla. Policajci iznimno brzo provjeravaju propusnice pa nema zastoja što je najbitnije – zaključile su sugovornice.

 

zatvori