Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Slaven Belupo preokretom poražen na gostovanju kod Lokomotive

Nogometaši Slaven Belupa u 15. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige poraženi na gostovanju kod Lokomotive u Zagrebu. Rezultat je bio 2:1, a jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Prce.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na kartoniranog Godu te na Jeffrena koji je na jučerašnjem treningu osjetio zatezanje mišića. Po prvi puta od kada je došao u Slaven Belupo od početka utakmice zaigrao je Iličić u vrhu napada, a u odnosu na susret s Dinamom mjesto u prvih 11 pronašli su Knoll i Prce, piše na službenim stranicama kluba.

Slaven Belupo prvi je zaprijetio na današnjoj utakmici. Lulić je u šestoj minuti snažno, ali neprecizno pucao s 20-ak metara, dok je u 12. minuti također snažno šutirao Bogojević, no pokraj gola. Odgovorila je Lokomotiva preko Aliya, ali je Filipović odličnom reakcijom spasio svoj gol. U 35. minuti opasno je zaprijetio Iličić, a samo dvije minute kasnije i Knoll, no oba udarca obranio je Hendija fantastičnim reakcijama. Ipak, u 38. minuti ni vratar Lokomotive nije mogao spriječiti vodstvo Farmaceuta. Paracki je savršeno pronašao dugom loptom Prcu koji mirno koristi situaciju jedan na jedan i zabija za 0:1.

U 51. minuti Lokomotiva je izjednačila na 1:1. Tuci je bio najviši u skoku i glavom pogodio mrežu za izjednačenje. U 72. minuti susreta domaćin je poveo s 2:1. Aliyu je pobjegao u jednoj kontri i matirao Filipovića. Samo dvije minute kasnije Soldo je mogao vratiti stvari na početak, ali s pet metara nije uspio pospremiti loptu u gol. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva Slaven Belupo će snage odmjeriti s Rijekom, a utakmica je na rasporedu u Koprivnici u nedjelju s početkom u 15 sati.


13. prosinca 2020. – 15. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Zagreb, Kranjčevićeva

NK Lokomotiva – NK Slaven Belupo 2:1 (0:1)

NK LOKOMOTIVA: Hendija – Karačić, Papadopulos, Kovačić, Pivarić – Cokaj, Kallaku (od 85. Tahiraj), Đira (od 64. Petrak) – Ibrahim, Tuci, Chaija. Trener: Goran Tomić.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić (od 81. van Bruggen), Paracki, Prce (od 63. Bačelić Grgić) – Bogojević, Lulić, Mlinar, Glavčić (od 81. Brković), Soldo – Knoll, Iličić (od 55. Krstanović). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Dario Bel (Osijek), Kruno Šarić (Županja), Dino Knez (Osijek) i Marko Cestarić (Sisak).

VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Goran Pataki (Đakovo)

Delegat: Jure Zečević (Knin)

Kontrolor: Miroslav Vitković (V. Gorica)

Strijelci: 0:1 Prce 38′, 1:1 Tuci 51′, 2:1 Aliyu 71′

Žuti karton: Petrak 69′ (Lokomotiva); Iličić 31′, Knoll 43′, Paracki 60′, Krstanović 89′, van Bruggen 90′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Lokomotiva); (Slaven Belupo)

zatvori