Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Postavlja se ograda oko Doma za starije, ravnateljica: Želja nam je našim korisnicima omogućiti nesmetan odlazak u šetnju

Dvorište Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica polako dobiva novu vizuru.

Naime, ovih dana tamo niče metalna ograda kojom će biti opasana zgrada koja je dom za nekoliko stotina starijih osoba iz cijele županije pa i šire.

Ravnateljica koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe Željka Koluder Vlahinja istaknula je da ograda ima za cilj omogućiti korisnicima nesmetan izlazak u dvorišni dio tijekom cijelog dana.

Željka Koluder Vlahinja. Izvor: koprivnica.hr

– S obzirom na mjeru zabrane izlaska iz zgrade, našim je korisnicima jako teško što moraju biti zatvoreni tijekom cijelog dana. Iako je hladno vrijeme, želimo im omogućiti da tijekom dana mogu izaći u dvorišni prostor kako bi prošetali, vježbali, ali i udahnuli malo friškog zraka – istaknula je ravnateljica.

Dodala je kako je bitna komponenta i psihološko zadovoljstvo koje se postiže izlaskom u dvorišni dio.

– Vjerujemo da će imati manji osjećaj zatvorenog prostora, odnosno osjećaj da se nikamo ne smije izlaziti. Do sada smo imali dnevno po dva do tri sata organizirane boravke vani u prostoru dvorišta uz nadzor osoblja doma. Smatramo da će se sada puno ugodnije osjećati kada na njih neće morati nitko paziti – rekla je ravnateljica.

Nakon što ograda bude gotova štićenici će moći izaći u šetnju kada to njima odgovara, a ne kao do sada u točno određeno vrijeme.

Sami radovi na ogradi trebali bi biti gotovi do kraja drugoga tjedna.

– Korisnici su zadovoljni što će se ograditi dvorišni dio. Premda možda dobivaju osjećaj da ih se zatvora, zadovoljni su što prolaznici više neće prolaziti na biciklima i ostalim vozilima te ih na neki način inkomodirati – zaključila je ravnateljica.

 

zatvori