Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Naši vatrogasci pomagali lokalnom stanovništvu potresom pogođenog područja

Po dolasku u Petrinju podravsko-prigorski vatrogasci stavljeni su na raspolaganje Stožeru civilne zaštite Grada Petrinje i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Petrinje.

Rekao je to Krešimir Juratović, izvjestitelj Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, i dodao da su naši vatrogasci bili smješteni u vojarni ”pk. Predrag Matanović” u Petrinji, a s njima na terenu je bio i vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.

– Shodno zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, u Petrinju su radi pružanja pomoći lokalnom stanovništvu nakon razornog potresa ukupno upućena 63 vatrogasca, profesionalni vatrogasci iz JVP Koprivnice, JVP Đurđevca i JVP Križevaca kao i dobrovoljni vatrogasci iz DVD-a Koprivnica, DVD-a Rasinja, DVD-a Sigetec, DVD-a Legrad, DVD-a Domaji, DVD-a Starigrad, DVD-a Jagnjedovec, DVD-a Reka, DVD-a Štaglinec, DVD-a Koprivnički Ivanec, DVD-a Kalinovac, DVD-a Đurđevac, DVD-a Peteranec, DVD-a Koprivnički Bregi i DVD Bilokalnik – istaknuo je Juratović.

>>FOTO/VIDEO Ratimir Ljubić: Naši profesionalni i dobrovoljni vatrogasci te članovi HGSS-a krenuli su prema Petrinji

Napomenuo je da je na terenu i 14 kombi vozila, dvije auto cisterne za prijevoz pitke vode, tehničko vozila s kranom i zapovjedno vozilo.

– Vatrogasci su opremljeni kompletnom opremom za osobnu zaštitu, sustavom radio veze – analognim i digitalnim sustavom Tetra, opremom za tehničke intervencije kao i opremom za pružanje prve medicinske pomoći – objasnio je.

 

zatvori