Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Mališani iz Područne škole Jagnjedovec sudjelovali na posljednjim radionicama u sklopu projekta LORA

Učenici Područne škole Jagnjedovec sudjelovali su na posljednjim radionicama koje su održane u sklopu projekta ‘LORA – laboratorij održivog razvoja’.

Učenici su tako u sklopu treće radionice uređivali vanjsku vrtnu gredicu u dvorištu škole koju su pripremili spremačica Mirela Cvrtila i domar Marijan Plavec. Vrijedne ručice mališana posadile su presadnice nevena, lavande i celera te lučice luka i češnjaka.

Iz škole su poručili kako učenici svakodnevno brinu o ranije posađenom začinskom bilju i redovito ga zalijevaju.

Četvrta radionica je bila likovna, a na njoj su učenici izrađivali brošuru u posađenom začinskom bilju. Začinsko bilje su nacrtali i istraživali su o njihovoj ljekovitosti i uporabi.

Tijekom zadnje radionice učenici su dobili priliku isprobati didaktička pomagala i društvene igre koje su nabavljene tijekom projekta. Spomenimo kako je u učionici postavljen pješčanik koji je učenicima najzanimljiviji.

Učenice četvrtog razreda zaigrale su igru Čiri-biri bajka koja pruža slobodu, potiče na kreativnost i smišljanje strategija kako kroz pripovijedanje zajedno riješiti neki problem, pri čemu se otkriva i usvaja moralna pouka. Igranjem djeca vježbaju verbalno i emocionalno izražavanje.

– Dobili smo i mnoštvo društvenih igara koje učenici polako otkrivaju. Uz to, ponavljali su vrste riječi pomoću kartica za igru pantomime, vježbali pamćenje uz igre Memory i Brainbox te isprobali nove lopte. Vrijedno pomagalo koje smo dobili je i Šumski kalendar. Pomoću njega učenici prvog i drugog razreda uče godišnja doba, mjesece, dane u tjednu, koliko je sati, vremenske uvjete te doba dana – kazala je učiteljica Martina Andrašić.

Dodajmo da je projekt završio 30. studenog, ali s obzirom na to da je održivog razvoja, iz škole poručuju kako aktivnosti tu neće završiti jer imaju još mnogo planova za proljeće, a i za sva buduća razdoblja.

zatvori