Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Koprivničanac Karlo Đurašin kolekcionar je navijačkih rekvizita: Za jedan sam dres dobivao razne ponude

Koprivničanac Karlo Đurašin u slobodno se vrijeme bavi jednim zanimljivim hobijem. Naime, on je veliki kolekcionar navijačkih rekvizita i opreme.

Time se bavi već osam godina, a dosad je u svojoj kolekciji sakupio oko 150 različitih šalova svjetskih i hrvatskih klubova te oko 25 različitih dresova. Osim toga, u kolekciji ima i nekoliko klupskih zastavica, a čuva i ulaznice od svih utakmica na kojima je bio.

Strastveni je navijač koprivničkog Rukometnog kluba Podravka, a ujedno i član navijačke skupine Kronikus, pa najviše dresova posjeduje upravo od Podravkašica, što bivših, što sadašnjih. Kako su Kronikusi bili na svakoj Podravkinoj utakmici, barem do ove trenutne situacije s koronavirusom, do dresova je došao od samih igračica. Slična situacija je i s dresovima Nogometnog kluba Slaven Belupo, ali i zagrebačkog Dinama.

Ustupio Karlo Đurašin.

– Najviše se orijentiram na šalove svih europskih klubova i svjetskih reprezentacija, a što se tiče dresova, najviše ih imam od igrača Dinama, Slavena i Podravke, no posjedujem i dosta onih iz drugih klubova – kaže Karlo.

Na ideju prikupljanja rekvizita došao je zajedno s bratom, a sve je započelo s jednim dresom iz 2000. godine.

– Taj prvi dres dobili smo kao poklon od igrača Dinama Tome Šokote, a te godine se vratilo ime Dinamo pa samim time on ima još veću vrijednost. Navijačke stvari počeo je skupljati moj brat, a ja sam ga u tome naslijedio – ističe on.

Kaže kako mu najviše u kolekciji znači upravo spomenuti Šokotin dres.

– Taj dres je dobio moj brat baš na ruke odmah nakon utakmice, ali i meni je on najvrjedniji i najznačajniji jer je vrlo rijedak u Hrvatskoj – prepričava ovaj 21-godišnjak dodavši kako je dobivao različite ponude za njega, ali nikad ga nije imao namjeru prodati.

Jedna zanimljiva situacija dogodila mu se 2009. godine kada je bio u Zagrebu na utakmici između Dinama i škotskog Heartsa. Htio je zamijeniti šal sa škotskim navijačem kako bi u kolekciji imao još jedan novi, ali se ovaj s tim nije slagao pa mu je Karlo na neki način prisilno u ruke dao Dinamov i uzeo njegov. Kaže da se svakako treba znati snaći kako bi došli do onoga što želimo.

Ustupio Karlo Đurašin.

Još jedan nezaboravan trenutak dogodio mu se u Koprivnici sa Slavenovim trenerom Tomislavom Stipićem i kaže kako mu je vrlo zahvalan na tome.

– Kako radim na benzinskoj postaji išao sam pružiti uslugu točenja goriva i tada je došao Tomislav Stipić. Razgovarali smo kratko o tada odigranoj utakmici i Slavenovoj pobjedi i nekako smo počeli pričati o mom hobiju. Kada sam mu rekao što sve imam u svojoj kolekciji od koprivničkog kluba, on je bez razmišljanja skinuo gornji dio svoje klupske trenirke i darovao mi ju za kolekciju. Mislim da to pokazuje koliko je on velik čovjek i trener i hvala mu na tome – otkriva ovaj svestrani kolekcionar.

Želja mu je imati dresove iz Slaven Belupa u zadnjih pet sezona, ali ih je trenutno teško nabaviti.

– Također, definitivno mi je želja imati u kolekciji dres Luke Modrića jer je on moj nogometni uzor i nadam se da ću ga uspjeti nabaviti – zaključuje koprivnički navijač.

zatvori