Članice Rukometnog kluba Podravka Vegeta koje su se vratile s brončanom medaljom iz Danske s Europskog ženskog rukometnog prvenstva danas je u prostorijama Gradske uprave ugostio Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, i Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća.

Prijam je organiziran za brončane Dejanu Milosavljević, igračicu RK Podravka Vegete, Ljerku Vresk, tehničku direktoricu reprezentacije i tajnicu RK Podravke Vegete, Snježanu Petiku, trenericu i članicu stožera ženske rukometne reprezentacije te trenericu RK Podravke Vegete, i Vlatku Mihoci, direktoricu RK Podravke Vegete.

Gradonačelnik Mišel Jakšić čestitao je osvajačicama brončane medalje u Danskoj na ostvarenom velikom rezultatu.

– Jako mi je drago što je dio RK Podravka Vegete bio dio ovog povijesnog uspjeha. U ovom vremenu koje je takvo kakvo je, bilo vas je jako lijepo vidjeti na televiziji. Hvala vam što ste u ovoj zbilji koja je siva i polu depresivna pokazale da nas sport ipak može okupiti i razveseliti. Drago nam je što je to upravo ženski rukomet napravio te što ste nas još jednom podsjetile koliko nam značite i koliko nam vrijedite – istaknuo je Jakšić.

Dodao je da kako mu je drago što je i Koprivnica utkala ponešto niti u brončanu medalju u Danskoj te zaključio kako se svi skupa u gradu vesele budućim uspjesima.

Ivan Pal čestitao je prisutnima na velikom uspjehu.

– Ne vjerujem da mogu izgovoriti nešto što vam u posljednjih nekoliko dana nije već izgovoreno. Od srca vam čestitam na velikom rezultatu. Za mene je rezultat čudo, a vjerujem da je i za vas bio čudo. Daj Bože da to nije zadnja medalja. Želim da iduće godine na Svjetskom prvenstvu ostvarite također dobar rezultat. Žao mi je samo što su tri naše cure iz Podravka Vegete zbog koronavirusa propustile prvenstvo, no nadam se da će imati priliku vrlo brzo zaigrati – istaknuo je Pal.

Dejana Milosavljević, obratila se u ime osvajačica medalja.

– Ponosna sam kako na sebe tako i na sve cure. Možda nisam bila od prvog dana s reprezentacijom, no od početka sam vjerovala u njih. Ovo je jedan san koji mi se kao igračici ispunio – zaključila je Milosavljević.

Dodajmo kako je gradonačelnik podijelio rukometašicama bukete i prigodne poklon pakete, a Dejana Milosavljević je gradonačelniku poklonila svoj reprezentativni dres.