Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Dinamo slavio u Koprivnici

Nogometaši Slaven Belupa, nakon pobjeda protiv Šibenika i Gorice, u 14. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz od Dinama.

Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš rezultat je bio 1:5.

U klubu poručuju da trener Tomislav Stipić nije mogao računati na ozlijeđenog Stipu Bačelić Grgića, a na teren je od prve minute poslao istu jedanaestoricu kao i prethodne dvije utakmice sa Šibenikom i Goricom. Na golu je krenuo Filipović, dok su obrambeni trojac činili Božić, Paracki i Soldo. Na bokovima su svoja mjesta zauzeli Bogojević i Goda, dok su u veznoj liniji zaigrali Lulić, Mlinar i Glavčić. Napadački tandem bili su Krstanović i Etoundi.

– Današnju utakmicu bolje su otvorili nogometaši Dinama i poveli već u 5. minuti susreta kada je Gavranović pospremio loptu u mrežu za 0:1. Odgovorio je Slaven u 10. minuti, ali lijepu akciju u izjednačenje nije uspio pretvoriti Bogojević. Dinamo je do povećanja vodstva stigao u 15. minuti. Ponovno je strijelac bio Gavranović za 0:2. U 42. minuti Krstanović je savršeno povratnom loptom pronašao Lulića koji s 13 metara tuče snažno iznad gola – objašnjavaju u klubu.

Dodaju da je u drugom poluvremenu prvi zaprijetio Božić iz daljine u 69. minuti, no nije bio precizan.

– Tri minute kasnije na ubačaj Knolla zakasnio je Iličić, a nedugo nakon toga dobar pokušaj Knolla iskosa s desne strane obranio je Livaković. U jeku napada koprivničke momčadi Dinamo je spretno stigao do 0:3. Nakon odbijanca pred golom Filipovića najbolje se snašao Petković i s metra gurnuo loptu u mrežu. Farmaceuti su smanjili u 85. minuti kada je Knoll matirao Livakovića u situaciji 1 na 1 za 1:3. U sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena Hajrović i Ivanušec postavili su konačnih 1:5 – poručuju.

U idućem kolu Slaven Belupo će odmjeriti snage s Lokomotivom. Utakmica će se u Zagrebu igrati u nedjelju s početkom u 15 sati.

zatvori