Srijeda, 17. travnja 2024.

Crveni križ poziva sugrađane da u predblagdansko vrijeme daruju one kojima je to najpotrebnije

‘Vaš dar za pravu stvar’ naziv je akcije koju je pokrenuo Hrvatski Crveni križ, a kojom poziva sve ljude i tvrtke dobre volje i društveno odgovornog ponašanja da umjesto kupnje poslovnih poklona u predblagdansko vrijeme daruju one kojima je to najpotrebnije.

Hrvatski Crveni križ tijekom ove godine podijelio je više od 70.000 paketa hrane, a u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica podijeljeno je njih više od 2.300. Iz Crvenog križa napominju kako je to tek kap u moru potreba najugroženijih sugrađana.

– U želji da dođemo do svih građana kojima je pomoć potrebna, pozivamo vas da se pridružite akciji “Vaš dar za pravu stvar”. Poslovni poklon sastoji se od dvije torbe za kupovinu zapakirane u poklon kutiju, popisa prehrambenih artikala i pisma koje govori više o samom poslovnom poklonu – ističu iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Dodaju da će svima koji su zainteresirani donirati kutiju u kojoj su dvije torbe za kupovinu.

– Jedna je poklon vama, dok vam drugom torbom želimo dati priliku da se pridružite velikoj obitelji Hrvatskog Crvenog križa koju čini preko 200.000 članova. U skladu s vašim mogućnostima napunite drugu torbu prehrambenim proizvodima prema popisu koji se nalazi u kutiji – ističu.

Tako napunjenu torbu pojedinci mogu odnijeti do kućnog praga osobe za koju znaju da joj ovakva pomoć treba.

– Ako ne poznajete ni jednu takvu osobu, napunjenu torbu vratite u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a naši će volonteri vaš dar odnijeti osobi kojoj je pomoć potrebna – kazali su.

Na kraju su pozvali sve koji su zainteresirani za realizaciju poslovnih poklona “Vaš dar za pravu stvar” da se jave u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica na brojeve telefona 048/642-193 ili 048/642-177.

zatvori