Petak, 19. travnja 2024.

Članovima Kluba dijabetičara Slatko srce podijeljeni prigodni paketi

Članovi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije uoči blagdana podijelili su slatke pakete djeci i mladima, članovima Kluba dijabetičara Slatko srce.

S obzirom na to da oboljeli od dijabetesa ne mogu i ne smiju uživati u slasticama koje se u većini kućanstava naveliko pripremaju u ovo doba godine, članovi županijskog Društva Crvenog križa su u sklopu projekta nabavili slatke prehrambene proizvode bez šećera ili sa smanjenim udjelom šećera, a koji su oboljelima prikladni za konzumiranje.

Iz Crvenog križa su poručili da je podijeljeno ukupno 15 paketa s raznim keksima, čokoladama, namazima i sokovima koji su razveselili članove, a pogotovo one najmlađe te im dodatno uljepšali ovo blagdansko doba. Također su dobili ručno rađene i personalizirane kožne torbice u koje će moći spremiti sve što im je potrebno za reguliranje i kontrolu razine šećera u krvi te oznake za pojas u autu i narukvice s natpisom Dijabetes TIP 1.

Dodajmo da slatke pakete u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

zatvori