Četvrtak, 25. travnja 2024.

Čitateljski klub Šišmiš postoji već šest godina: Naši članovi vole i puno čitaju zvučne knjige

Kroz program ‘Priprema, pozor, SAD’ Udruga slijepih koprivničko-križevačke županije redovito provodi sastanke Čitateljskog kluba Šišmiš.

Prije šest godina ova je udruga bila prva koja je osnovala prvi čitateljski klub slijepih i već  se više od šest godina redovno svaki mjesec desetak njihovih članova sastaje i u mjesecu prije pročitaju, odnosno preslušaju zvučnu knjigu kod kuće i onda na čitateljskom klubu raspravljaju o njoj.

– U čitateljskom klubu razmijenjujemo mišljenja. Naši članovi vole i puno čitaju zvučne knjige i vole sudjelovati u tom čitateljskom klubu zato, kako sami ističu, primorani su tu knjigu preslušati koju je netko drugi predložio, a koju vjerojatno zbog osobnih preferencija ne bi nikad uzeli u obzir za slušanje. Ovako ju preslušaju i zapravo se često dogodi da im se i svidi – kazala je Maja Koren Golub, tajnica Udruge slijepih koprivničko-križevačke županjije.

Na prijedlog članice Marice Lisjak ovaj mjesec su čitali knjigu “Žrtva” književnika Janka Matka. Radi se o starohrvatskom romanu iz 1938. godine koji ima 500 stranica, a članovi su ga ocijenili vrlo dobrom ocjenom.

Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije

Koren Golub je kazala kako ima članova kojima se nije svidjelo, a ima onih koji su bili oduševljeni.

– Bio je zanimljiv susret jer su se sukobila mišljenja i interesi s različitih aspekata i strana. Vodila se jedna konstruktivna i žustra rasprava. U prosincu je na rasporedu također jedan snažan roman “Dječak u prugastoj pidžami” na prijedlog naše članice Katice Starčević i onda ćemo s tim završiti ovu godinu – istaknula je ona.

Ako to dopuste epidemiološki uvjeti, do kraja godine će imati još jednu aktivnost, odnosno kreativnu radionicu.

– To ćemo organizirati kako bi si nekoliko naših članova napravili nešto za sebe, za svoje kućanstvo, neki aranžman ili nešto slično. Radionice su nam vrlo važne jer kod naših članova razvijaju tu motoriku osjeta, opipa i potiču njihovu kreativnost – zaključila je tajnica Udruge.

Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije
zatvori