Četvrtak, 18. travnja 2024.

Župan Koren: Nadam se da ćemo iduće godine krenuti u realizaciju projekta učeničkog doma u Koprivnici

Iduće godine moglo bi početi uređenje učeničkog doma u Koprivnici.

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica još su lani od Ministarstva državne imovine zatražili da im preda prostor bivšeg željezničkog konačišta u Kolodvorskoj ulici gdje bi se nalazio budući dom.

– Riječ je o staroj, derutnoj zgradi koja je konstrukcijski u prilično dobrom stanju, ali je potpuno devastirana. To je državna imovina i upravo tako i izgleda, o tome nitko ne vodi brige niti računa. Uputili smo Ministarstvu imovine još prije godinu dana jednu zamolbu za davanjem tog prostora Županiji ili onome tko bi bio nositelj te investicije – rekao je Dravi.info župan Darko Koren.

No, prije nego Vlada prepusti tu zgradu Gradu ili Županiji, mora se riješiti sudski spor zbog državnog dugovanja za financiranje javno-privatnog partnerstva za koprivničku gimnaziju.

– Nakon toga se stječu uvjeti da možemo ponovno zatražiti davanje u vlasništvo prostora konačišta i zatim krenuti u taj projekt – dodao je župan.

Kako je rekao Koren, već je napravljen određeni idejni projekt za učenički dom te bi prema procjenama tamo svoje mjesto pronašlo 80 učenika.

– Prostor je dosta skučen, ne dozvoljava preveliko širenje, osim možda još jedne etaže ili kata. Dio toga smo usuglasili s Gradskim uredom za graditeljstvo.

Koren se nada da se će spor s državom uskoro riješiti čime je i realizacija projekta učeničkog doma u Koprivnici sve izglednija i sve bliže.

– Projekt bi vrijedio 17, 18, možda i 20 milijuna kuna. Siguran sam da ćemo s Gradom Koprivnicom postići jedno suglasje i nadam se da ćemo iduće godine krenuti u realizaciju projekta – zaključio je Koren.

zatvori