Četvrtak, 25. travnja 2024.

USPJEŠNA POSLOVNA PRIČA Koprivnički čaj pije se u Kini

Svatko tko je barem jedom došao na Gradsku tržnicu u Koprivnici zasigurno je primijetio posebno zanimljiv štand – onaj s domaćim čajevima.

Riječ je o štandu obitelji Krznarić, iza koje se krije uspješna poslovna priča. Naime, obitelj Krznarić zanatsku radnju za proizvodnju i preradu ljekovitog bilja “Pampa” osnovala je 2000. godine te od tada službeno kreće priča o čajevima. Ideja o ljekovitom bilju i čajevima počinje nekoliko godina ranije, prilikom posjeta rodbini u Argentinu 1996. godine te dolaska u pokrajinu Chaco u selo Pampa del Iniferno. Upravo navedeno selo bilo je i inspiracija za ime.

Otac Martin ekonomist, mama Vesna prehrambeni tehničar, sinovi Domagoj grafički tehnolog i Krešimir inženjer poljoprivrede udružili su snage te razvili uspješan posao. Naravno, uz puno odricanja i truda jer da bi se proizveo vrhunski premium biljni čaj potrebno je puno vremena, znanja i tehnologije. Ali, kažu, sve se isplatilo, te bi svoju poslovnu priču, da treba, opet ponovili. Od samih početaka pa sve do danas u poslu sudjeluju svi članovi obitelji, svatko zadužen za svoj dio poslova.

Od 2011. godine kontinuirano svoje čajeve izvoze u Japan i Singapur, a na samu 20. godišnjicu osnutka obrta potpisuju ugovor o distribuciji na vrlo zahtjevna tržišta u pogledu čajeva – Hong Kong, Kinu, Maleziju, Makao, Singapur, Tajland, Tajvan, Južnu Koreju i Vijetnam. Riječ je o velikom poslovnom uspjehu kojim se obitelj Krznarić svrstala u vodeće proizvođače čaja kad je kriterij kvaliteta proizvoda.

Tekst nastao u sklopu izrade Koprivničkog Godišnjaka.

zatvori