Petak, 19. travnja 2024.

U sklopu projekta Knowledge Well održan prvi okrugli stol

U sklopu projekta Knowledge Well održan je prvi okrugli stol na razini cjelokupnog partnerstva na kojem su definirane smjernice za razvoj programa za rad s izvrsnim učenicima.

Tema je bila uskladiti potrebe škola i učenika s obje strane partnera te raspraviti o pripremama razvoja zajedničkih točaka unutar svih programa. Nakon prvog okruglog stola drugi će se odtžati u organizaciji mađarskog partnera OŠ Mihály Sztárai iz Pećuha.

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu, koji se provodi zajedno s partnerima gradom Hevizom i osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha.

Tim će se projektom u koprivničkim osnovnim školama uspostaviti tri adekvatno opremljena i kompetentna centra izvrsnosti u području prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti, čime se stvaraju uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

– U sklopu projekta u četvrtak je održan prvi online okrugli stol za učitelje i stručne suradnike (psihologe) u organizaciji vodećeg partnera, Grada Koprivnice. Prvom online okruglom stolu prisustvovali su projektni partneri i to s hrvatske strane Grad Koprivnica, odnosno provoditelji aktivnosti iz tri osnovne škole čiji je osnivač Grad te s mađarske strane grad Heviz, odnosno provoditelj projekta iz Osnovne škole iz Heviza i Osnovne škole Mihály Sztárai iz Pećuha – poručili su iz Grada.

Dodali su da je okrugli stol bio podijeljen u tri grupe budući da je cilj kroz projekt razvijati prirodne, društvene i tehničke znanosti te unutar svake po dva predmeta. Unutar prirodnih znanosti razvijaju se biologija i kemija, unutar društvenih znanosti geografija i povijest, dok se unutar tehničkih znanosti razvijaju matematika i IT područje.

– Timovi za svaku znanost sastoje se od učitelja i psihologa te tako gledajući hrvatskog partnera, unutar tima za biologiju i kemiju sudjeluju učitelji i psiholog iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, za geografiju i povijest sudjeluju učitelji i psihologinja iz Osnovne škole Braća Radić, dok za matematiku i IT sudjeluju učitelji i psihologinja iz Osnovne škole Đuro Ester. Svaki od timova vođen je vanjskim stručnjakom za određeno područje koji ima iskustva u radu unutar centara izvrsnosti i radu s izvrsnim učenicima – objasnili su.

Spomenimo i kako će svaka od škola zahvaljujući projektu dobiti i dodanu suvremenu opremu za rad. Ukupna vrijednost projekta je 1,78 milijuna kuna, a budžet Grada Koprivnice iznosi oko 715.000 kuna.

zatvori