Petak, 29. ožujka 2024.

Srednjoškolcima autobusna karta za prosinac 50 posto jeftinija

Cijena mjesečne autobusne karte koju plaćaju učenici srednjih škola za autobusni prijevoz u prosincu se smanjuje za 50 posto.

Dogovor je to Koprivničko-križevačke županije i prijevoznika, a cijena mjesečne karte za prosinac iznosit će svega 25, 30 ili 37,50 kuna, ovisno o udaljenosti dok učenici koji putuju vlakom i dalje mjesečnu kartu plaćaju 30 kuna.

– Sve aktivnosti poduzimamo s ciljem dobrobiti naših učenika kako bismo im osigurali optimalne uvjete za obrazovanje, a njihovim roditeljima pritom olakšali troškove kojih je zasigurno mnogo. Bez obzira na trenutne nepovoljne okolnosti u kojima se nalazimo, nastojali smo pronaći modele kako bi barem malo ublažili ekonomske posljedice ove epidemije – rekao je župan Darko Koren.

Iz Službe ureda župana podsjetili su da u tekućoj školskoj godini cijena mjesečne karte koju plaćaju učenici iznosi 50 kuna za relaciju do 10 kilometara, 60 kuna za relaciju od 10 kilometara do 20 kilometara te 75 kuna za relaciju veću od 20 kilometara.

Spomenimo i da je Županija na taj način osigurala prijevoz za gotovo 1.450 učenika koji u školu putuju autobusima te za oko 300 srednjoškolaca koji putuju vlakom, a ove će godine iz izvornih proračunskih sredstava za tu namjenu izdvojiti tri milijuna kuna.

zatvori