Četvrtak, 18. travnja 2024.

Slavenaši sutra s Hajdukom, Stipić: U Koprivnici smo uvijek favoriti, bez obzira na to tko je protivnik

Nogometaši Slaven Belupa u 12. će kolu Hrvatski Telekom Prve lige igrati sa splitskim Hajdukom.

Utakmica je na rasporedu sutra, u subotu, u 17:05, a igrat će se na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš bez prisustva publike. Najavio ju je trener koprivničke momčadi Tomislav Stipić, a zanimljiva činjenica je ta da su Splićani tek jednom u posljednjih šest gostovanja slavili u Koprivnici, piše na stranicama kluba.

– Tradicija je dio prošlosti. Od nje se ne živi i nije garancija za budućnost. U Koprivnici smo uvijek favoriti, bez obzira tko je protivnik. Uvijek se u našoj kući osjećamo dovoljno jaki, stabilni i spremni za svaki izazov. U subotu ćemo učiniti sve da to i dokažemo – kazao je Stipić.

Bit će to prva prvenstvena utakmica nakon tri tjedna za Farmaceute, a treneru Stipiću svi su igrači na raspolaganju.

– Još jedan u nizu prekida ove sezone zbog koronavirusa je potvrda više da je ovo prvenstvo, po meni, dobilo pečat na kojem piše “neregularno”. Svi se klubovi u nogometu kao i mi nalaze u nenormalnoj situaciji, s nejasnim kriterijima i neodrživim planovima. Ne želim kukati, ali za mene je ova sezona već sada neregularna. Dečki se vraćaju kao domino kockice, jedan za drugim u trening. Pokušavamo ih uklopiti, obradovati, oraspoložiti, ujediniti i naravno mentalno i fizički pripremiti za subotu – istaknuo je trener Slaven Belupa.

Recept za sutrašnju utakmicu je jasan.

– Mi ćemo se kao krpelj uhvatiti za Hajduk i nećemo popuštati. Teška je utakmica pred nama jer se teško pripremiti za Splićane. Sve što rade prema naprijed temelje na individualnosti i spontanosti igrača. Idu na energiju i silu i zato ćemo za ostvarenje našeg konačnog cilja morati tijekom svih 90 minuta pobjeđivati u duelima jedan na jedan – rekao je Stipić.

Koprivnička će momčad pružiti sve što ima u sutrašnjih 90 minuta.

– Atmosfera u svlačionici je pozitivna, ali i podijeljena. S jedne strane neizvjesnost, a na drugoj znatiželja. Neizvjesnost jer smo prekinuti u vrijeme kada smo pružali dobre igre, a znatiželja jer nas zanima kako ćemo naše snage prenijeti na teren. Veselimo se suboti, čekamo utakmicu puni samopouzdanja i vjere. Bit će svega jer su naše utakmice s Hajdukom uvijek bile specifične i zanimljive – zaključio je trener Farmaceuta.

zatvori