Utorak, 23. travnja 2024.

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju s moskovsim CSKA

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju u 16 sati u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović dočekuju moskovski CSKA.

Ovo će biti prvi okršaj ove dvije ekipe u ovogodišnjoj DELO EHF Ligi prvakinja, iako je prvi trebao biti onaj igran u Moskvi koji je odgođen zbog pojave koronavirusa kod koprivničkih rukometašica, piše na stranicama kluba.

Moskovski klub osnovan je 2019. godine, a ove sezone u Ligi prvakinja ima pet pobjeda, jedan remi i jedan poraz, dok Podravka Vegeta u šest odigranih susreta ima jednu pobjedu i pet poraza.

– CSKA je ekipa koja možda nema to ime i “rejting” ostalih u Ligi prvakinja jer je osnovana nedavno, ali je ekipa koja je izvanredno složena s puno ruskih reprezentativki, dobrih strankinja i ekipa su koja ove godine igra jako dobro u Europi. Neriješena utakmica s Gyorom i pobjeda nad Brestom samo govori o njihovoj kvaliteti. Imaju vrhunske igračice koje su puno prošle i koje su kvalitetne – rekao je trener Saračević.

Podravkašice se nalaze u negativnom nizu i imaju pet uzastopnih poraza.

– Nikad nije dobro kad se gubi, no moramo biti realni protiv koga igramo. Kvaliteta je takva da je teško očekivati da možeš pobijediti Gyor u Gyoru, Brest u dvije utakmice ili Odense u gostima. Moramo biti svaki dan sve bolji, ova sezona je takva kakva je. Puno je problema zbog virusa, nedostatka publike i čudnog rasporeda i u tomu se svemu treba snaći – istaknuo je glavni strateg koprivničkog kluba.

Nakon izlaska iz samoizolacije i karantene, ekipa Podravka Vegete odigrala je četiri utakmice u sedam dana.

– Dosta igračica je umorno, platili smo danak takvom nenormalnom ritmu. Ovo je sve samo ne normalno stanje – zaključio je Saračević.

Susret će suditi par bosanskohercegovačkih sutkinja Tatjana Praštalo i Vesna Balvan, dok će delegat biti Dragan Nachevski. Utakmica se igra bez prisustva gledatelja, a prijenos će biti na programu Arena Sport televizije.

zatvori