Utorak, 26. ožujka 2024.

Rukometašice Podravka Vegete slavile s čak 27 golova razlike u prvoj utakmici nakon 18 dana pauze

Rukometašice Podravka Vegete nakon 18 dana bez utakmice jučer, u srijedu, gostovale su u Čakovcu u sklopu petog kola Prve HRL za žene. Koprivničke rukometašice svladale su domaće igračice Zrinskog rezultatom 14:41.

Utakmica se igrala u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec.

Podsjetimo, rukometašice Podravke provele su neko vrijeme u samoizolaciji i u tom razdoblju nije bilo aktivnosti, poručili su iz kluba.

Trener Podravke Zlatko Saračević odmorio je Mugošu i Beganović.

U najavi utakmice trener je kazao kako želi pobjedu i kroz ovu utakmicu planirao je dati priliku svim dostupnim igračicama kako bi ponovno osjetile teren.

Prvi gol na utakmici postigla je Podravkašica Ana Turk, a već nakon nekoliko uvodnih minuta koprivničke igračice odvojile su se te je na semaforu već u šestoj minuti stajalo 1:5.

U 15. minuti RK Podravka Vegeta vodila je 10 golova razlike, bilo je 3:13. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 7:23.

U drugom dijelu nastavila se dobra i raspucana forma koprivničkih rukometašica koje su popravljale gol razliku i pokazale koliko im je zapravo nedostajalo natjecanje. Konačan rezultat bio je 14:41 za Podravku, što je čak 27 razlike.

Kokice već u subotu čekaju novi, europski izazovi. U Koprivnicu stiže francuski Brest, a igra se u 16 sati, bez prisustva gledatelja.

– Čestitam curama na ozbiljnom i dobrom pristupu, bilo je bitno da svaka od njih dobije podjednaku minutažu da osjete teren i protivnice jer dugo nismo igrali utakmice. Sve su bile dobre i sve su igrale po jedno poluvrijeme – rekao je trener nakon utakmice za službene stranice kluba.

ŽRK ZrinskiRK Podravka Vegeta 14-41 (7-23)

ŽRK ZRINSKI: Kozjak 0/19, Žvorc 6/28, D. Car, Rebernik, Rajher, Radek, Vuljak 3, Siročić, Zanjko, Balić 2, Resman 1, E. Car, Bartolić 2. Laptoš 2, Blagus, Balent 3.
TRENER: Saša Kuček

RK PODRAVKA VEGETA: Dumanska 6/10, Tucaković 3/8, Ećimović 6/11, Zadravec 4, Turk 6, Karlovčan 3, Popović 2, Milošević 2, Džono 4, Milosavljević 3, Franušić 5, Buljan 2, Škarić 3, Bancilon 3, Tsakalou 1, Carlos 3.
TRENER: Zlatko Saračević

zatvori