Ilustracija
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Nove epidemiološke mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite danas, u nedjelju, stupile su na snagu.

Riječ je o mjerama koje se između ostalog odnose na ograničavanje okupljanja i radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

– S današnjim danom obustavlja se rad noćnih klubova, kasina i automat klubova, a ostalim ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 22 sata uz istaknutu obavijest o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu sukladno preporukama HZJZ-a – objašnjavaju u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Dodaju da se nove mjere odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 osoba, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 osoba, dok na pogrebima može biti prisutno najviše 25 osoba. Privatne svečanosti se ograničavaju na 10 osoba, a sportska natjecanja mogu se održavati bez gledatelja te uz pridržavanje mjera kao dosad.

– Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi i sjednice predstavničkih tijela uvedena su dodatna ograničenja. Broj prisutnih osoba ograničava se na veličinu prostora, a za svaku osobu mora biti osigurano četiri četvorna metra površine uz pridržavanje epidemioloških mjera – napominju u stožeru i dodaju da se uvodi i zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 sata do šest sati.

Provedbu mjera koje su određene do 15. prosinca kontrolirat će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici i Državni inspektorat.