Četvrtak, 25. travnja 2024.

OD DANAS NOVE MJERE Zatvaraju se noćni klubovi, kafići rade do 22 sata, na privatnim feštama 10 ljudi…

Nove epidemiološke mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite danas, u nedjelju, stupile su na snagu.

Riječ je o mjerama koje se između ostalog odnose na ograničavanje okupljanja i radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

– S današnjim danom obustavlja se rad noćnih klubova, kasina i automat klubova, a ostalim ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 22 sata uz istaknutu obavijest o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu sukladno preporukama HZJZ-a – objašnjavaju u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Dodaju da se nove mjere odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 osoba, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 osoba, dok na pogrebima može biti prisutno najviše 25 osoba. Privatne svečanosti se ograničavaju na 10 osoba, a sportska natjecanja mogu se održavati bez gledatelja te uz pridržavanje mjera kao dosad.

– Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi i sjednice predstavničkih tijela uvedena su dodatna ograničenja. Broj prisutnih osoba ograničava se na veličinu prostora, a za svaku osobu mora biti osigurano četiri četvorna metra površine uz pridržavanje epidemioloških mjera – napominju u stožeru i dodaju da se uvodi i zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 sata do šest sati.

Provedbu mjera koje su određene do 15. prosinca kontrolirat će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici i Državni inspektorat.

zatvori