Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Mlade virovske košarkašice upisale visoke pobjede, dok su seniorke na teškom gostovanju izgubile

U dva su dana virovske košarkašice odigrale utakmice u sve tri kategorije.

Postupno se ulazi u polovicu košarkaške sezone u kojoj je pred Ženskim košarkaškim klubom Podravac sve zgusnutiji raspored s obzirom na to da se istovremeno igraju kategorije liga pretkadetkinja (Z15), kadetkinja (Z17) i seniorska Prva ženska liga.

Kako su izvijestili iz kluba, u nedjelju su mlade Virovke ugostile KK Radnik iz Križevaca u kategoriji Z15 koje su odigrale utakmicu zaostalog drugog kola. Virovke su se već od početka susreta rezultatski odmaknule od Križevčanki tako da su veću minutažu dobile igračice koje ne igraju puno na početku ove sezone. Pobjedu od 117:38 predvodila je kapetanica Drmenčić (10), a slijedile su ju L. Popović (8), Puškaš (12), T. Popović (22; 2×3), Šoš (8), Čimin (14), Hrženjak (10), Bednaić (17) i Vincek (16).

U idućem kolu virovska ekipa gostuje u Virovitici, a spomenimo kako su sredinom studenoga trebale nastupiti u Pečuhu u sklopu trećeg kola WABA lige, no ono je odgođeno do sredine siječnja zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Nedjelja je također bila rezervirana za seniorsku ekipu Podravca koja nastupa u Prvoj ženskoj ligi – Skupina A, no one su bile na teškom gostovanju kod ŽKK Brod na Savi u Slavonskom Brodu. Utakmica je završila slavljem domaćina rezultatom 68:41. Nastupile su: A. Krstanović (6), Hladnić, Hudjek (2), Bušić, K. Krstanović (3), Halusek (3), Gregurić, Posavec (3; 1×3), Brezak (7; 1×3), Vincek (5), Špoljarić (1) i Cik (11; 1×3). Virovkama slijedi domaćinstvo drugoj ekipi iz Slavonskog Broda.

Nadalje, u devetom kolu lige Z17 u ponedjeljak je uzvraćeno gostovanje kod gotovo iste ekipe u Križevcima.  Susret je završio visokom pobjedom Virovki i to 22:112, tako da su i u ovoj utakmici kadetkinje ravnopravno podijelile minutažu i sve se upisale u listu strijelaca. Nastupile su: L. Popović (2), Drmenčić (8), Bušić (18), T. Popović (6), Špoljarić (16), Gregurić (10), Puškaš (6), Hladnić (14), P. Vincek (2), S. Vincek (6), Halusek (21) i A. Krstanović (3).

U idućem kolu kadetkinjama dolazi ekipa iz Virovitice čime se ponavlja ovotjedno kolo u kojem se nastupa protiv istih protivnika u dvije različite mlađe dobne kategorije.

– Vrlo samo zadovoljni dosadašnjim dijelom prvenstva, poglavito činjenicom da ne postoji niti jedna odgođena ili zaostala utakmica u bilo kojoj kategoriji u domaćem prvenstvu što jasno pokazuje kako se pridržavaju sve epidemiološke preporuke za sprečavanje širenja pandemije. Ujedno se koristi prilika da se zahvali svim igračicama i stručnim stožerima, domaćim i gostujućim, koji su isto omogućili – poručili su iz kluba.

zatvori