Srijeda, 24. travnja 2024.

KORONAUDAR NA BLAGDANE Svjetlucavog ugođaja će biti, ali doživljaja kakvog poznajemo ne

Blagdanski ugođaj u Koprivnici počinje prvu adventsku nedjelju kada će Grad upaliti prigodnu rasvjetu, no Koprivničke bajke kakvu poznajemo neće biti.

Na fontani je kao i svake godine dosad složen adventski vijenac, a što se tiče blagdanske rasvjete po gradu, ona će biti malo nadopunjena.

– U Ulici Antuna Nemčića i u Ulici Ante Starčevića bit će nešto dodanih rasvjetnih tijela i ukrasa. Prirodne jelke već su postavljene na Zrinskom trgu i na Trgu bana Jelačića. Također, na kružnim tokovima napravljene su moderne jelke u obliku stošca od led rasvjete – kazao je pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Grad Koprivnica je do sada četiri godine provodio Koprivničku bajku, manifestaciju koja je na Zrinskom trgu okupljala mnoštvo posjetitelja, ali i obrtnika koji su predstavljali svoje proizvode. Bilo je postavljeno i klizalište, no sve ove epidemiološke mjere i cijela godina je ovogodišnje božićne aktivnosti u Koprivnici promijenila.

– U ovom trenutku čekamo najavu za mjere koje će vrijediti u sljedećem periodu, a budući da su najavili da će vrijediti do Božića, ne možemo točno reći kako će to izgledati. Prvo ćemo čuti koje su nove mjere, a tada ćemo moći odlučiti i konkretnije reći što se može i kako organizirati – istaknuo je Jembrek.

Podsjetimo, za ovu godinu bio je najavljen i prvi “Srednjovjekovni božićni sajam” u organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice koji se trebao održati na najstarijem, srednjovjekovnom i renesansnom koprivničkom trgu – Trgu Leandera Brozovića i to tijekom posljednjeg vikenda u studenom i prvog u prosincu, no i on je otkazan zbog epidemiološke situacije.

zatvori